Суспільство (відео)

Навчання через гру і вітамінні перерви: «МудрАнгелики» запросили журналістів на гостини (Відео)

У класній кімнаті лунає музика і парти стоять пусті: спершу може видатися, що дітки на уроці не вчаться, а граються.

Та насправді першачки приватної школи «МудрАнгелики» вчаться рахувати і паралельно відпочивають від теорії.

«Це була фізкульт-хвилинка і ми повторили порядкову лічбу й увагу, ми використовуємо СТРІМ-освіту, застосовуємо ігрові моменти, так вони краще засвоюють», — викладач приватної школи «МудрАнгелики» Олена Мельниченко.

У сусідній класній кімнаті над контейнерами з конструктором зосередилися другокласники.

Новий шкільний предмет – робототехніку – полюбили діти. Вчителі кажуть, вона розвиває логічне та інженерне мислення, і ненав’язливо демонструє учням початкової школи розвиток світу і роль у ньому людини.

«Наприклад, сьогодні наш урок був присвячений стихії, за допомогою яких засобів ми можемо допомогти розібрати цю стихію. Якщо поламали там дерева, то ми будуємо літачок, який підніматиме ці дерева», — викладач приватної школи «МудрАнгелики» Світлана Нацик.

1 вересня за парти приватної школи «МудрАнгелики» сіло понад півсотні чернігівських діток. Вчителі школи ламають стереотипи: їхній навчальний заклад не для багатіїв – учні різні за соціальним статусом, є й з особливими потребами. Навчають їх за міністерськими програми. Школа ліцензована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольоровий і веселий День знань у приватній школі Чернігова

«Хочу запевнити, що усе те, що є базовим, базові вимоги, як ставить Міністерство освіти, ми всі їх виконуємо. Перші класи у нас ідуть за програмою міністерською Шияна НУШ, бо вона нам близька. Ми використовуємо різні методи, наприклад, СТРІМ-освіту, хвильове занурення, проектну діяльність», — директор приватної школи «МудрАнгелики» Неля Лавриненко.

У приватній школі дітки перебувають цілий день: до обіду в них уроки, після обіду – прогулянка на свіжому повітрі, творчі і спортивні заняття: йога, танці, боротьба, кунгфу, спортивні шахи, театральний гурток і, звісно, виконання домашнього завдання. Триразове харчування і фруктова перерва теж у навальному розкладі.

«Мені тут подобається, бо не приходиш додому втомленим», — учень школи Михайло.

«Де тобі краще, вдома чи у школі? – У школі», — учениця школи Аліса.

Додому школярі повертаються о 6-й вечора – нагодовані та з виконаним домашнім завданням.

«Наша можливість школи повного дня і такий підхід в уроках дає можливість дати базову основу, яку вимагає міністерство, але ще й більше, бо діти працюють цілий день, діти постійно в пошуках», — директор приватної школи «МудрАнгелики» Неля Лавриненко.

Набір до класів приватної школи ще триває до цього часу – щодня батьки забирають дітей зі звичайних шкіл і просяться до «МудрАнгеликів». Поки є вільні місця, директор Неля Лавриненко не відмовляє батькам. Але каже, що в її школі залишилося кілька вільних місць – у першому, другому і третьому класах. Тож радить батькам поспішати.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. А я бы хотела,чтобы мой ребенок на учебе занимался учебой,а не физкульт минутками,тем более за платное обучение

  2. Родителям пудрят мозги,от того,что мы окончили обычную школу,ничего не страшного не произошло. Кто то работает над собой и развивается, учится, старается,а кто то и в платной школе делает вид,что он занят делом,чтобы родители отстали. Поэтому никакие Мудрагелики и крутые школы не спасут,если ребенок сам не желает учиться

  3. Поражают комментаторы. Это право выбора. Никто не заставляет бросать гос школы и идти в частную. Вам предлагают вариант. Ваше право выбирать его или нет. Я счастлива от того что в городе появился такой вариант обучения и он меня больше чем устривает. Здесь ни в одном предложении не было сказано что дети в гос школах глупее. Есть свои нюансы. И если Вам или Вашему ребенку это не подходит, это не значит что всем так. Каждому свое.

Back to top button