Суспільство (відео)

Не фонтанами єдиними: депутати міськради готують Стратегію збагачення чернігівців (Відео)

Місто з сильною економікою, робочими місцями, розвиненим туризмом і високими зарплатами. Саме про такий Чернігів мріють мешканці міста.

«Нехай процвітає все», — говорить Ольга – чернігівка.

«Розвиток, розвиток і ще раз розвиток», — додає Віра – чернігівка.

«Яким ви бачите розвиток Чернігова та де знайти гроші, щоб зробити життя в ньому комфортним?». Із таким запитанням до чернігівців звернулася місцева фракція політичної партії «Наш край». 12 тисяч анкет розлетілися в усі куточки міста. Опитування тривало протягом червня-вересня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» у Батурині провів підготовку до майбутніх виборів

«Мета опитування — це пошук можливостей для розвитку нашого міста і друге, це як завдання для нас, депутатів фракції «Наш край», розробити відповідні програми, відповідну стратегію, збільшення дохідної частини, створити нові програми з оптимізації видатків», — розповідає Віктор Бистров – депутат Чернігівської міськради (НАШ КРАЙ).

43% чоловіків і 57% жінок висловили своє бачення розвитку Чернігова таким чином: 31% опитаних вважає, що додаткові гроші до бюджету можна отримати від туристів.

«Це турист, це гроші, які він привозитиме до міста та наповнюватиме казну», — говорить Віталій – чернігівець.

24% чернігівців радять заощаджувати на енергоносіях у соціальних закладах і запроваджувати новітні енергоощадні технології, також можна підвищити податки на алкоголь, усі штрафи патрульної поліції теж спрямувати до міського бюджету, а ще створювати нові комунальні підприємства, наприклад, сміттєпереробний завод.

«Просто це потрібно було ще вчора, дуже потрібно», — вважає Віра – чернігівка.

Та найбільша кількість відповідей – 45% – стосувалася підтримки місцевих підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край»: освітню і медичну субвенцію в держбюджеті-2019 треба збільшити на 26 млрд грн

«Необхідно піднімати економіку, щоб було більше підприємств, які формують бюджет. Цього питання міська влада сама по собі не вирішить, економічна еліта Чернігова має про це думати», — зауважує Сергій – чернігівець.

«Необхідно підтримувати місцевих товаровиробників, необхідно розвивати підприємництво. Що більше товарів вироблятимуть, що більше товарів і послуг у місті продаватимуть, що більший їх обсяг, то більші податки. Мешканці це розуміють», — зазначає Віктор Бистров – депутат Чернігівської міськради (НАШ КРАЙ).

Зібравши поради чернігівців, фракція політичної партії «Наш край» розпочала розробку стратегії зі збільшення дохідної частини бюджету міста. Це дасть змогу не лише будувати нові фонтани і парки, а й підвищити зарплати комунальникам, вчителям, вихователям, медикам.

«Заробітні плати для освітян і для медиків повинні бути достойні, щоб вони відповідали тому рівню і щоб вони ніде не підробляли», — вважає Ніна – чернігівка.

До речі, під час анкетування чернігівці відзначили, хто найактивніше керує містом: 19% опитаних вважають, що влада, 17% назвали громадські організації, ще 17% – молодь, 16% – бізнес-структури та підприємці і 15% чернігівців вважають, що на розвиток міста впливають його ж звичайні мешканці.

Ще статті по темі

Back to top button