Суспільство (відео)

Нові колеса школярам області (Відео)

На Красній площі з урочистостями вручали ключі від автобусів.

27 авто сьогодні роз’їхалися до всіх районів.

Це справжній подарунок до Дня незалежності, хоч вартість його і розділили навпіл. Половину профінансували з держбюджету, половину – за рахунок місцевих бюджетів.

—  Це свято сьогоднішнє – ще одне підтвердження, що ми йдемо до якості освіти і поступово ми здолаємо цей шлях, — Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА.

Нездоланний шлях на цьому автобусі здається Аркадію Дубині. Чоловік 16 років працює водієм шкільного автобуса в Козелецькій гімназії. Щодня йому доводиться долати 88 кілометрів дороги, щоб забрати дітей із чотирьох навколишніх сіл.

—  Я їздив на лазі, для наших доріг це найкращі машини, ПАЗ ЛАЗ, а цей не витримає, — Аркадій Дубина, водій.

Новенький утеплений гараж для свого автобуса вже підготував голова Коропської районної адміністрації Володимир Куніцин. Один такий уже в Коропській школі є. Цим возитимуть школярів за п’ятнадцять кілометрів із села Билка. Там цьогоріч закрили школу.

—  Як компенсацію ми направимо туди автобус, він возитиме дітей до Коропської школи. На цей навчальний рік ми закупили вугілля і дрова та забезпечили всім, щоб було тепло. У нас таких автобусів 11 у районі і ми цьогоріч лише акумуляторів 7 закупили. Якщо так і далі буде, то можна працювати, — Володимир Куніцин, голова Коропської РДА.

На свято вручення ключів приїхали й школярі. Сюди добиралися маршрутками, назад поїдуть новим транспортом. Новенькі шкільні «ластівки» покружляли навколо Красної площі й роз’їхалися до своїх шкіл.

Ще статті по темі

Back to top button