Суспільство (відео)

Нові реалії потребують нових рішень: як чернігівська бібліотека ім. В. Г. Короленка працює в умовах війни (Відео)

Війна стала для українців випробуванням, яке ми хоробро долаємо, щодня постаючи перед дедалі новими викликами. Зараз кожен намагається максимально активно підлаштуватися до нових реалій і не втрачати можливості жити.
До війни чернігівська бібліотека імені Короленка проводила чимало цікавих заходів. Аби в нових умовах не збавляти робочих обертів, ухвалили рішення змінити формат проведення.

«Оскільки в читальному залі, як раніше це проводилося, ми не можемо організувати таку зустріч, бо дуже часто лунають тривоги, то адміністрація і наш колектив вирішили проводити такі зустрічі в Zoom-конференції, долучаюxи до цього запис. Звісно, запрошуємо учасників і офлайн, але проводимо це все в укритті»,- Надія Заваліна – головний бібліотекар Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рукописні альбоми помічника головного хірурга армії Наполеона зберігаються в музеї ім. Тарновського

Найголовніше в цьому питанні – комфорт учасників заходів. Та, за словами пані Надії, від них нарікань не було, новий формат їх цілком задовольняє.

«Їм головне, що ми організовуємо читачів, які цікавляться їхньою творчістю. Онлайн-зустрічі – це дуже добре, але коли триває живе спілкування, навіть в укритті, то це краще, ніж онлайн-спілкування»,- Надія Заваліна – головний бібліотекар Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Загалом бібліотечне укриття може вмістити до 15 осіб. Кількість охочих зазвичай суттєво більша. Тож аби всі мали можливість відвідати зустріч, вирішили додатково проводити Zoom-конференції.

«Буває 30 учасників, буває 110. Ось нещодавно ми проводили лекцію з інформаційної безпеки для жінок, для громадських організацій. То буквально до останнього дня було 50 учасників, а за останню добу зареєструвалися до 110»,- Надія Заваліна – головний бібліотекар Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Сьогодення потребує від нас конкретних і швидких рішень. І українці вправно їх шукають. Адже ніхто та ніщо не здатне відібрати в нас жагу до життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button