Суспільство (відео)

Підземку на Шерстянці знову збираються підмарафетити (Відео)

Туристична окраса України – Чернігів: його центр захоплює красою, а от околиці часто стають загрозою для життя.

«За день разів 10-15 падають і діти, і дорослі, і всі, падають і спотикаються», — говорить жителька Чернігова Любов.

У таких реаліях сьогодні живе мікрорайон Шерстянка. Розбиті дороги, розвалений підземний перехід, який з’єднує великий мікрорайон із вулицею Музичною. Щодня підземкою користуються тисячі містян. Люди вже не стримують емоцій і нарікають на владу, яка зариває мільйони, прикрашаючи центр міста, і нехтує його відділеними мікрорайонами.

«Дуже погано, і ноги ламаємо, куди влада дивиться», — додає жителька Чернігова Клавдія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’явиться «Парк європейського періоду» за півтора мільйона

Підземка на Шерстянці наче пережила бомбардування: сходи розвалені, плити розбиті, лякає темінь – підземка ледь жевріє зі старими ліхтарями. Можна лише уявити, як мешканці мікрорайону долають цей шлях пізно ввечері або взимку, коли на розбитих сходах багато льоду.

«Може, ви поможете, напишете десь, покажете їм Кузькіну мать», — говорить житель Чернігова Борис.

Світло для цієї підземки таки може засяяти. Міська рада, не вдаючись у подробиці, нарешті заговорила про якісь ремонти в цій підземці. На розширеній ранковій нараді міський голова дав доручення житлово-комунальному господарству готувати проект.

«Відповідно, він тільки з однієї сторони накритий, з іншої сторони також треба накрити вхід, і подивіться, що ми робимо всередині цього пішохідного переходу… ну, і вихід на Шерстянку», — розповідає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці просять реконструювати парк у мікрорайоні Шерстянка

А от про масштаби ремонту міський голова нічого не сказав. Тож, поки залишається таємницею, підземку капітально відремонтують чи просто підмарафетять. До речі, щороку сходи в підземному переході на Шерстянці латають, та вже за кілька місяців вони знову розвалюються.

«Якщо молодший, то отак і побіг, я якщо людина у віці? Не дай Бог, у ямку – і все, поламався», — зазначає жителька Чернігова Ніна.

«Попередньо проведена розмова з проектантами, їм доручено зробити попередні ескізи й почати розробляти проект, після того, як будуть виділені кошти, буде укладено договір, буде зроблене технічне завдання, тоді можна буде сказати», — розповідає начальник Чернігівського міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Коштів на підземку міська рада ще не виділяла. Відомо лише, що з п’яти мільйонів гривень, які виділяли на ремонт міждворових проїздів, частину переадресують на підземку.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button