Суспільство (відео)

Початок опалювального сезону: чи будуть перебої з теплом цього року (Відео)

Сікора приїхав до Чернігова з Чехії. Каже, що тамтешні домівки гріють уже давно.

«У нас сезон почався ще місяць тому. Коли в нас три дні не вище за 7 градусів, то включають тепло», — Сікора, гість із Чехії.

А от у Чернігові опалювальний сезон має розпочатися сьогодні, 11 жовтня. Та городяни наразі не відчули тепла своїх батарей.

«Чекаємо. – Холодно в квартирі? – Холодно, звикаємо. Тепло вдягаємося».

«Я не знаю».

«У нас індивідуальне опалення».

«Ні».

«Зранку не було. Чекаємо на вечір».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Чернігові розпочали опалювальний сезон

Заступник чернігівського міського голови Віктор Геращенко зазначив, що з восьмої ранку вже почали підключати об’єкти до системи теплозабезпечення. Усього на центральному опаленні – 284 будинки.

«Попередньо ми включили дитячі садочки. Це приблизно 52 садочки. Один перебуває у стадії підписання угоди на постачання природного газу. У Чернігові 32 школи, їх також треба включити, 9 лікувальних закладів. Усе це – в єдиному комплексі. Протягом доби люди відчують тепло в оселях», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Він також розповів, що 66-й садочок, який не підключили до опалення через проблеми з тендерами, мають передати в цілісний майновий комплекс ПАТ «Облтеплокомуненерго». Саме це підприємство й обслуговуватиме котельню закладу. Тепла також потребує частина закладів культури, стоматполіклініка та дитяча поліклініка. Впродовж тижня заклади мають отримати природний газ шляхом не державних закупівель, а прямого укладення договорів із бюджетними установами.

«Сьогодні о 8.30 я провів комісію із надзвичайних ситуацій. Кваліфікували надзвичайну ситуацію стосовно тих об’єктів без центрального опалення, які використовують природний газ. Протокол на сьогодні готується, і до 3-ї години ми повинні його відправити до Києва. Сказали попередньо, що ми віддаємо свої дані на ОДА, а ОДА вже узагальнений протокол надсилатиме до Києва, аби без тендерних закупівель підписати договори на постачання природного газу», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

До того ж «Облтеплокомуненерго» уклало всі договори з НАК «Нафтогаз» ще влітку. Чернігівська ТЕЦ наразі має близько 25 тисяч тонн вугілля. Решту необхідного палива завозитимуть упродовж опалювального періоду. Тому Віктор Геращенко запевнив, що проблем з опаленням виникати не повинно.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button