Суспільство (відео)

Заміни суддів та апеляції: чернігівець роками не може отримати компенсацію за «віджатий» магазин (Відео)

Уже чотири роки колишній власник меблевого магазину по Жабинського, 13 намагається захистити свої права в судах. Нагадаємо, що у 2017 році відбулося два захоплення магазину. Колишній власник зазначив, що у 2016 році фінансова компанія набула права власності на його магазин меблів, не сповістивши його. Не компенсували і різницю між вартістю майна та боргом. Ця справа пройшла всі інстанції. Верховний суд повертав її на повторний розгляд. Врешті фінансову компанію зобов’язали виплатити компенсацію власникам.

«Коли був другий розгляд, по другому колу, перша інстанція винесла на нашу користь рішення компенсувати нам значну суму вартості магазину. Зараз колектори подали апеляційну скаргу без підпису. Було просто проставлено штамп директора з печаткою», — Олег Буштрук, колишній власник магазину меблів по Жабинського, 13.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні репресії в Чернігові: засуджений громадський активіст подав апеляцію та говорить про тиск (Відео)

Зараз справа знаходиться в Чернігівському апеляційному суді. Однак через відсутність судді у слуханні оголосили перерву.

«На сьогодні відсутня суддя Хоречко і розгляд справи був розпочатий, на цьому етапі відсутні підстави для заміни судді, яка перебуває у короткочасній відпустці. Суд вважає за необхідне продовжити перерву».

Адвокат Олега Буштрука зазначив, що склад колегії суддів у цій справі вже багато разів змінювався.

«Останньою колегією було визначено: головуюча суддя Висоцька, судді Євстафієв і Хоречко. Було замінено Євстафієва на суддю Боброву. Суддя Євстафієв подав заяву на надання йому відпустки на один день. І цим днем було 4.10.2021 року. Це жодним чином не перешкоджає можливості взяти участь у судовому засіданні 5.10.2021 року. На цей день якраз було призначено засідання Буштрука», — Костянтин Підгорний, адвокат, захищає інтереси Олега Буштрука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваних у вбивстві поліцейського триматимуть під вартою – суд залишив запобіжний захід без змін

Костянтин Підгорний зазначив, що така заміна суддів відбулася з порушеннями.

«Можна змінювати і подавати справу на перерозподіл, якщо суддя перебуває у довготривалій відпустці. Тоді суддя був один день, і справу подали на перерозподіл. У результаті було замінено суддю Євстафієва на Боброву. Це відбулося незаконно. це є підставою для відводу цієї судді», — Костянтин Підгорний, адвокат, захищає інтереси Олега Буштрука.

«Сказала головуюча суддя, що коротка відпустка не є перешкодою для розгляду справи. Однак на попередньому засіданні був виключений зі складу суду суддя Євстафієв, оскільки він був за день до призначеної справи у відпустці на один день усього. Зараз суддя сама підтвердила, що незначна відпустка не є підставою для заміни судді», — Олег Буштрук, колишній власник магазину меблів по Жабинського, 13.

Під час засідання в апеляційному суді зазначили, що розгляд справи продовжать 9 листопада.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button