Суспільство (відео)

Похолодало: як розпочався опалювальний сезон у Чернігові (Відео)

Опалювальний сезон в Чернігові стартував 21 жовтня, в неділю. Першими тепло відчули в житлових будинках. Зранку 22-го, в понеділок, воно прийшло і до нежитлових приміщень – шкіл, дитячих садочків, лікарень тощо.

«Учора зранку, коли дітки прийшли до школи, вже пішло перше тепло. І протягом першого уроку в усіх наших приміщеннях потеплішало», — Олена Яковчук, директор чернігівської ЗОШ №3.

«Температура в середньому коливається від 17-18 градусів до 22-23. Загалом тепло, бо замінили всі вікна на енергоощадні, всі двері замінили», — Рудик Джалалян, заступник директора з господарської частини ЗОШ №3.

— Так, тепло, якщо не провітрювати.

— Так. У класі тепло, і це відчувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зростуть тарифи на тепло

Прихід батарейного тепла до приватних осель, якого так усі чекали, незабаром, протягом місяця-двох, може обернутись соціальними протестами на тлі подорожчання газу та скасування субсидій. А поки що чернігівці радіють, поступово відмовляються від ночівлі під двома ковдрами і на прощання дякують «бабиному літу».

«По місту тепло подано максимально швидко. Але щоб усі розуміли: не може тепло по всьому місту з’явитись за один день. Підключення триватиме в межах двох-трьох днів», — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Слова чиновника підтверджують відгуки від людей – одним ще холодно, іншим вже тепло.

— Я живу в міській квартирі. Холодно. Батареї не гріють. Така холодина, що сплю під двома ковдрами і не можна в квартирі втриматись.

— Удома? Тепло. – Коли ввімкнули? – 21-го.

— Включили в неділю. Вже в квартирі значно тепліше.

Особливих проблем із підключеним не було. Виключення становить, мабуть, ситуація з масовою  крадіжкою теплообладнання в житловому масиві на вулиці Пухова. Влада обіцяє його відновлення та запуск опалення протягом найближчих двох днів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button