Суспільство (відео)

Постраждалого «задовбали», громадському активісту підірвали здоров’я: судова епопея Олександра Гашпара триває (Відео)

Більше трьох років потрібно судовій системі в Чернігові, щоб визначити вину та винного в нанесенні легких тілесних ушкоджень. Справу громадського активіста Олександра Гашпара знову перенесли.

«Надійшло клопотання про відкладення судового засідання на іншу дату»,- Андрій Сапон, суддя Деснянського районного суду міста Чернігова.

Причина тепер – неявка сторони обвинувачення, прокурора.

«Я вважаю, що це навмисно було… Знаючи про те, що будуть ЗМІ, прокурор спеціально не прийшла на це засідання»,- Олександр Гашпар, громадський активіст, підозрюваний.

Не радий судовому процесу вже й сам постраждалий.

«Нічого я не буду розповідати. – Чому? – Тому що я вже задовбався сюди ходити»,- Віктор Донець, працівник КП «Зеленбуд», постраждалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівському Валу відновили ремонтні роботи (Фото)

Нагадаємо в березні 2018-го Олександр Гашпар робив зауваження «зеленбудівцям» щодо незаконної вирубки дерев. Виникла сутичка, й активіста звинуватили в побитті водія КП «Зеленбуд» Віктора Донця. Справу «роздули», адже навіть постраждалий не вбачає в сутичці нічого страшного.

«А що сталося тоді, можете сказати? – Нічого страшного»,- Віктор Донець, працівник КП «Зеленбуд», постраждалий.

Активіст упевнений, що ця справа – помста місцевої влади за його викривальну діяльність щодо протиправних дій чиновників Чернігова.

«Чернігівський міський голова має певний вплив на суддю, тому очікувати виправдання мого в суді не варто»,- Олександр Гашпар, громадський активіст, підозрюваний.

Покарання, скоріше за все, обмежиться штрафом, але, за словами активіста, головне, що він втрачав у цих перипетіях, – це здоров’я.

«Мені може бути передбачено або штраф від 850 до 1700 гривень, або арешт до 6 місяців. Але арешт в цьому випадку до мене не можна застосувати, тому що він буде аналогічний до смертної кари»,- Олександр Гашпар, громадський активіст, підозрюваний.

Загалом за строком давності справу могли закрити, але Олександр Гашпар впевнений у своїй невинуватості, не погодився з цим. Планує добитися справедливості якщо не в першій судовій інстанції, то в апеляції чи касації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button