Суспільство (відео)

Скромний Новий рік: у Чернігові відмовилися від частини розважальних локацій (Відео)

Чернігівці із зацікавленням роздивляються головну ялинку міста, яку вже встановили на Красній площі. Цього року її доповнять лише кількома фотозонами, зокрема інсталяцією «2021» і кулею.

«Нормально ставлюся до цього. В умовах карантину цілком нормально. Якщо хтось не хоче захворіти, то він зайвий раз посидить удома».

«Люди однаково прийдуть, однаково буде рух, а там як буде. Чи в масках – не знаю, але люди будуть».

Також цього разу вирішили відмовитися від фуд-зон і дитячих локацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міську ковзанку цього року встановлять в іншому місці

«Якщо попередні роки ми працювали над тим, щоб влаштувати масові гуляння та максимально збільшити кількість людей на площі в центрі міста й створити свято, то цього року завдання протилежне. Наше мета – щоб не було масових гулянь, щоб перевести святкування в сімейний камерний формат»,- Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Наприклад, чернігівець пан Анатолій уже планує домашній Новий рік.

«Новий рік у своїй родині, з внуками. Суто вдома».

А от без ковзанки чернігівці не залишаться. Однак цього року її перенесуть до Центрального парку культури та відпочинку. Планується, що квитки на атракціон можна буде придбати як у фізичній касі, так і онлайн.

«Основне завдання – щоб не було скупчення людей, щоб вони не стояли в черзі, а знали, що, наприклад, я на 17 годину можу прийти покататися, в мене заброньовано. Ми вирішили її перенести для того, щоб не було скупчення людей. Парк віддалений, на свіжому повітрі. Кількість на ковзанці буде обмежена»,- Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Чернігів уже традиційно оздоблять святковою ілюмінацією. Нею планують прикрасити не тільки центральну частину Чернігова – від Катерининської церкви до Мегацентру. Вона може з´явитися й в інших мікрорайонах міста. Завершити новорічні приготування в Чернігові можуть уже до 19 грудня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button