Суспільство (відео)

Собача мода, або Чи варто створювати гардероб для чотирилапих (Відео)

Зима хоч і не вступила повноправно у свої права, проте змінити  вбрання змусила всіх, включно з друзями нашими меншими.

«Без одягу мерзне, звісно. Це ж такса. Вона короткошерста», — Олександр, власник такси.

Короткошерсті собаки ще з кінця осені змінили прогулянки, як то кажуть, «у чому мати народила», на зимово-осінні одежини. Готуються власники тварин до перевдягання з осені.

«Коли осінь, зима, то купляють часто», — Оксана Кузнєцова, продавець-консультант зоомагазину «LUCKY PETS».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 порад майбутнім власникам собаки від чернігівських ветеринарів

Купують здебільшого для собак. Для котів беруть рідко і здебільшого літні варіанти, від сонця, або похизуватися модними нарядами. Можливостей вибору предостатньо.

«Є жилетки, є комбінезони, є взуття для собак, різних розмірів. Для кожної собаки взуття, яке тепле за сильних морозів. Є таке, що захищає від бруду. Силіконове», — Оксана Кузнєцова, продавець-консультант зоомагазину «LUCKY PETS».

Ціни в магазинах здебільшого стартують від 300 гривень. Достатньо пропозицій і в інтернеті, часто господарі шиють одяг самі.

«Спершу купували через інтернет, через ОЛХ. Їй чотири роки. Носила. Воно зношується. Якось вона виростає з цього швидко. Далі почали купляти різні дитячі речі в секондхенді. Перешивали під неї. Зимові, осінні, з відбивачами світла», — Олександр, власник такси.

За словами лікарів ветеринарної медицини, одяг для короткошерстих тварин – це не просто забавка, це необхідність.

«Це зниження температури навколишнього середовища. Морозяна погода. Як правило, це потрібно для дрібних тварин, таких як йорк, той-тер’єр і тому подібне», — Валерій Андрушко, лікар ветеринарної медицини.

Якщо не вдягати під час погоди, коли стовпчик термометра показує нуль і нижче, тварина ризикує отримати запалення верхніх дихальних шляхів, переохолодження, міозити тощо.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button