Суспільство (відео)

Статуя Свободи, піраміди та Сіднейська опера: у Носівці планують створити власний «Світ на долонях» (Відео)

«Світ на долонях» може з´явитися у Носівці. Багатофункціональну зону відпочинку для різних категорій населення розмістять у парку біля будинку культури. Її локації відображатимуть культурне надбання усього світу.

«Африка представлена як «Старий світ», тому що там найбільша кількість давніх цивілізацій. Австралія – «Загадковий світ», де всі сумчасті і на сьогоднішній день ми нічого навіть не знаємо про цей прекрасний континент. Південна Америка – це «Паралельний світ». Саме там були знайдені піраміди, схожі на африканські, але набагато масштабніші комплекси. «Новий світ» — це Північна Америка», — Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість букв – петунії та сторінки з металу: в Носівці створили креативну клумбу (Відео)

Азія відображатиметься, як «Духовний світ», а Європа – «Мистецький». До створення арт-об´єктів залучатимуть найкращих митців Чернігівщини. Їх обиратимуть на конкурсних умовах. Усі 6 локацій можна буде розпізнати за мініскульптурами, наприклад, Статуя Свободи, Колізей та інші.

«Виконані у мініатюрі з різних матеріалів: арт-бетон, дерево, залізо, лозоплетіння, ковальство. Будемо старатися, щоб це були саме традиційні українські ремесла», — Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Проєкт передбачає і створення інтерактивного музею, де відтворюватимуть  історію Носівки за допомогою реконструкцій, медійних засобів. Тут розмістять і макети втрачених пам´яток. Окрім цього, у «Світі на долонях» планують відкрити антикафе, де можна буде почитати книгу, пограти в настільні ігри, випити каву зі смаколиками тощо. Однак платити потрібно лише лише за час перебування у закладі.

«На території скверу діятиме безкоштовний Wi-Fi і за допомогою QR-коду можна дізнатись інформацію про арт-обєкт та митця, який його створив, культурні особливості тієї частини світу, яку він символізує, традиції, чисельність українців, які живуть в тій місцевості», — Вячеслав Ворошилов, директор Носівського міського будинку культури.

Центральна зона скверу представлятиме собою відкритий сценічний простір, який перетворюватиметься на сухий фонтан у час, коли заходів тут не буде. Проєкт передбачає кінотеатр під відкритим небом та літню сцену. Реалізувати його планують за грантові кошти. Вячеслав Ворошилов каже, що поки аналогів такого скверу в Україні немає.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button