Суспільство (відео)

Стильний новорічний декор за 40 хвилин: майстер-клас чернігівської майстрині (Відео)

Майстриня Наталія Казіка з Чернігова вже багато років займається флористикою.

«Вдома ми самі вирощуємо квіти, займаємося», — Наталія Казіка, майстриня.

З 2018 року вона входить до Асоціації майстрів Чернігова. З часом вона почала займатися в’язанням жіночих сумок та клатчів. А до новорічних свят майстриня створює декор для дому. Невеличку частину своїх композицій вона продемонструвала у студії Чеline.

«Віночки, на півмісяць – це новий варіант. Це хороший декор та непогана заміна традиційному віночку. Ялинка ось у такому варіанті. Ось така ще альтернатива віночку, а саме сніжинка», —  Наталія Казіка, майстриня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крафтові привітання: в Чернігові створюють оригінальні листівки ручної роботи (Відео)

І не тільки показала, а й розповіла, як зробити такий декор для дому чи офісу власноруч. Наталія запропонувала ще одну альтернативу різдвяному віночку.

«У нас буде новорічна композиція на стіл. Це у нас буде основа, вона потім прикраситься. Поки що нічого особливого, а в результаті буде красиво. В основі маленький тубус, всередині – пінопласт. Є спеціальний флористичний пінопласт, але це непоганий бюджетний варіант», — Наталія Казіка, майстриня.

Саме у цю основу майстриня і розмістила весь декор.

«Починаємо з гілочок, щоб потім було зрозуміло що куди класти. Решту простору заповнюємо шишками та іграшками. Я отак трошки тут зрізаю, щоб було зручно. Не обов’язково, щоб воно було однакове за висотою. Краще нехай буде хаотично. Є отакий варіант гілочок, тут більше снігу. Зараз ми зробимо композицію і я покажу, як зробити ефект снігу, якщо у когось такого нема», — Наталія Казіка, майстриня.

Новорічні кулі та золоті гілочки кріпляться на звичайні бамбукові шпажки за допомогою клею. Декорувати їх можна тейп-стрічкою, що продається у флористичних магазинах.

«Ще є ось такий флористичний дріт, але він тонкуватий. Ми на нього кріпитимемо шишки. Я не приклеюю, а між лусочками його закручую», — Наталія Казіка, майстриня.

Можна взяти і будь-який звичайний дріт, який знайдеться у господарстві мабуть у кожного, але його також потім краще буде задекорувати. Усі елементи встромляються у пінопласт. Далі майстриня додає ягоди, кулі, шишки, та все, на що вистачить фантазії. Майстриня каже, що саме шишки можна зробити більш блискучими. Для цього потрібно покрити поверхню лаком для нігтів та присипати усе блискітками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові урочисто нагородили переможців конкурсу «Новорічна казка»

«Все це можна зробити своїми руками, але це потрібен час. Хтось ходить за грибами, а я збираю шишки. Цього року у мене так склалося. Вони були закриті, повністю закрита шишка була. Коли я її занесла в дім, то вона повністю відкрилася. Якщо вона знаходиться у теплому приміщенні, то вона одразу відкривається», — Наталія Казіка, майстриня.

Ще трошки і новорічний букет майже готовий.

«Ось так вийшло». 

Залишилося додати трошки снігу.

«Я використовую акрилову фарбу, саме білу. Є варіант шишки малювати по оцій верхній частині, ось так, а інший варіант – це просто всередину ось так. Так само це можна зробити по самій композиції, по деяким гілочкам, ніби іній. Але це не на всі гілочки, а лише зробити акценти», — Наталія Казіка, майстриня.

Останній штрих – бант зі стрічок. Майстриня скомпонувала білу напівпрозору та тоншу – золоту.

«Я його роблю не по середині, а трохи збоку».

На всю роботу майстриня витратила приблизно 40 хвилин. Цього вистачило, аби створити оригінальний та унікальний новорічний декор. У композиції Наталії використані сині, золоті, білі кольори та темні ялинкові гілки. Однак кожен може обрати гамму за власним смаком. До того ж у букет можна додати цукерки, тоді це стане чудовим подарунком для малечі.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button