Суспільство (відео)

Свідок вибуху будинку в Чернігові розповів страшну версію (Відео)

Шість років минуло від часу вибуху будинку по колишній вулиці 50 років ВЛКСМ, яка вже встигла декомунізуватись і стати Козацькою. Проте, як сьогодні зазначають деякі свідки тих подій, офіційні причини трагедії можуть не відповідати дійсності. А у відповідь на власні покази вони отримують терор і залякування.

«Організовані переслідування моєї родини з 2012 року. Я давав інтерв’ю, коли вибухнув будинок, там загинули люди. Мій кум і татового друга дружина», — В’ячеслав Коваль, свідок вибуху будинку по вулиці Козацькій.

Сьогодні В’ячеслав Коваль говорить: давав свідчення про те, що бачив, як напередодні вибуху до підвалу заносили невідому речовину.

«Бачив як із Газелі. Біла будка… витягували двоє коробку з-під телевізора. Я вважаю, що це якась вибухова речовина», — В’ячеслав Коваль, свідок вибуху будинку по вулиці Козацькій.

Але замість того, щоб розбиратись, поліція нібито влаштувала на нього справжнє полювання. Внаслідок протистояння, за словами чоловіка, він отримав контузію, закриту черепно-мозкову травму, відшарування сітківки ока, перелом кісток носа і наразі лікується в неврології.

«Мене раз побили, потім другий раз. Хто побив? – ППС», — В’ячеслав Коваль, свідок вибуху будинку по вулиці Козацькій.

Один з останніх випадків переслідувань, за словами В’ячеслава Коваля, це злам дверей його квартири за заявою про наявність у помешканні вибухової речовини.

«Слідчий ухвалив рішення зламати двері та зайти всередину. Але всередині вибухівки не було», — Юлія Ковтун, речник Чернігівського відділу поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрягали замість коней. Свідок розповів про “лікування” у реабілітаційному центрі

Через суд дії слідчого визнали законними. Щодо самого вибуху, то серед жителів сусідніх будинків думки щодо причин неоднозначні.

«Там була причина – газовий балон. Кажуть, що в підвалі щось вибухнуло. Яке там в підвалі? Газовий балон був. Два їх там, здається, було», — Володимир Павлович, житель будинку по вулиці Козацькій.

«Досі нічого не кажуть. Усе спихнули на того, хто помер. Я також таке чула, що в підвалі щось несправне було, та й усе», — Людмила Кирилівна, жителька будинку по вулиці Козацькій.

«Я не знаю, яка причина, У нас усе випливе через багато, багато років», -Валентина Олександрівна, жителька будинку по вулиці Козацькій.

У поліції ж головна версія – вибух газу через дії померлого від вибуху Едуарда Ільїна – стала офіційною.

«Справа про вибух закрита з тієї причини, що людина, яка винна, також померла», — Юлія Ковтун, речник Чернігівського відділу поліції.

Самі поліцейські не на камеру заявляють про упереджене й агресивне ставлення В’ячеслава Коваля до їхніх дій, відкидаючи звинувачення у тиску. Тому продовження шестирічного протистояння надалі передбачити неможливо.

Ще статті по темі

4 коментарів

    1. Сударь не по погоде базаришь

    2. Не похож он на бухаря!
      Боровик а ты гнида ещё та в глаза ему скажи что Славик бухарь

Back to top button