Суспільство (відео)

У Чернігові молитва проти нечисті допомагає підприємцям протистояти «каральним перевіркам» (Відео)

Допомогло. Освячення торговельного містечка на Ремзаводі від нечисті спрацювало. Спершу три дні було так.

Далі так.

«І хрестом охороняй оселю твою».

І черговий, уже четвертий рейд муніципалів та інших «державних мужів» проти місцевого дрібного бізнесу, був більш скромним. В останню суботу, 11 вересня, 5 хвилин пофотографували біля одного об’єкта та пішли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від диявола та його прихильників: чернігівські підприємці на Ремзаводі «освятилися» від нечисті (Відео)

«Ні документів, нічого. Просто фотографують. Нічого не говорять. Ходять і фотографують», — Юлія, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

Цікавимося, чи готові підприємці до наступних перевірок. Відповіді неоднозначні – найбільше людей обурює, на їхню думку, незаконність таких дій влади.

«До таких рейдерських – ні. Я знаю, що вони незаконні. Взагалі немає бажання з ними навіть спілкуватися», — Вікторія, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Усе робиться як треба, закон не порушується, а на нас «тиснуть». Таке враження, що нас виживають», — Тетяна, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Якось нас «підкували»… юристи всі. Тепер ми готові. Я вже навіть спокійно ставлюся до цього. Вже запитання знаю, які їм ставити, чого від них вимагати», — Людмила Адамівна, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Вже три дні відбуваються перевірки органів місцевого самоврядування, «Муніципальна варта», поліція, МНС, податкова. Хочу вам сказати, що ні я, ні хтось інший точно не знаємо, хто здійснює ці перевірки, бо люди не називаються. І лише за формою ми можемо судити, який саме орган влади вони представляють», — Наталія Блохіна, адвокат.

У зв’язку з такими актами залякування малого та середнього бізнесу юристи, які представляють інтереси підприємництва, вже подали низку заяв до різних інстанцій, зокрема і в поліцію.

«Нами було подано заяву про вчинення злочину. І на сьогодні наша заява зафіксована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань і порушено кримінальне провадження. Водночас це не єдина заява, подана нами. Ми подали заяви до ДБР і також подали заяви до Генеральної прокуратури і прокуратури Чернігівської області», — Наталія Блохіна, адвокат.

Правники чекають продовження історії, зокрема розгляду складених протоколів. Зазначають, що всі вони будуть оскаржені, адже складені з грубим порушенням законодавства і, по суті, жодної загрози для суб’єктів господарювання не становлять.

*Позиція

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button