Суспільство (відео)

«Це була м’ясорубка» — в аварії з маршруткою та тролейбусом постраждали 12 осіб (Відео)

У середмісті Чернігова по вул. Любецькій сталася аварія. 12 людей постраждали. Серед них одна неповнолітня дитина. Маршрутка на повній швидкості в’їхала в тролейбус. Той зупинився за кілька хвилин до зіткнення. У рогатика відпали електроприймачі.

«З пояснення водія і кондуктора. Вона саме залізла на драбину. І в цей момент сталася ДТП», — розповідає начальник безпеки ЧТУ Олександр Рижий.

Обидва транспортні засоби були наповнені пасажирами. Найбільше постраждали чернігівці, які їхали в маршрутному мікроавтобусі.

«Не було відчуття гальмівного шляху, ми їхали і щосили врізались у тролейбус. Люди кричать, плачуть, у крові постраждалі. Це була м’ясорубка всередині», — згадує пасажир маршрутки Микола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові маршрутка з пасажирами влетіла в тролейбус. Є постраждалі

Наразі семеро людей звернулися до міської лікарні по допомогу.

«Об поручень добре вдарився, тут сильно розсічено. – Вас зашивали? – Ні, ще чекаю. Палець – відкритий перелом, череп цілий, сказали», — говорить постраждалий в аварії Олександр Орешко.  

«Я стояла за водієм, у момент зіткнення маршрутки з тролейбусом на мене впали всі люди, я проломила грудною кліткою перегородку до водія. Основний удар на ліву сторону, груди та на спину», — відзначає постраждала в аварії Олена Шелег.

Мало не найбільше постраждала дівчина, яка сиділа на передньому сидінні біля водія. Адже удар припав саме на її бік. Добряче дісталося й водійці тролейбуса, яка в мить зіткнення стояла на драбинці позаду тролейбуса.

«Я міняла вуглі, поміняла і …я навіть не чула удару, не зрозуміла, чого лечу, й опинилась на землі. Думала, що тролейбус котиться, вдарилась об східці, тут болить і нога болить», — говорить Валентина Галавська, водій тролейбуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На проспекті Миру – дві аварії

Наразі всім надають медичну допомогу: обробляють рани, роблять рентгени, за потреби госпіталізують.  

«Поки середня важкість,забійні травми голови, черепно-мозкова травма, важких переломів поки що немає», — розповідає черговий лікар-травматолог ЧМЛ № 2 Олександр Савченко.

Серед постраждалих і хлопчик. Його відвезли до дитячої обласної лікарні.

«Голова болить, якщо торкатися (показує). Коли все сталося, я сидів на передостанньому сидінні біля вікна. При ударі це сидіння впало, я впав на нього і вдарився головою. Під час аварії мені було страшно. А потім було страшно за інших людей, що з ними трапилось, бо в мене лише гуля, а в них струс мозку, переломи», — говорить постраждалий в аварії Макарій Локоть.

Макарія обстежують лікарі, наразі зробили томографію.

«Цілі кістки, дитина отримала шок, і це струс мозку… треба спостерігати, проходити клінічне лікування», — відзначає мати постраждалого хлопчика Олена Локоть.

На місце пригоди з’їхалися екіпажі патрульної поліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом аварії.

«Зараз проводиться оформлення пригоди. Патрульні забезпечують проїзд автомобілів і безпеку дорожнього руху», — коментує прес-офіцер Чернігівської патрульної поліції Віталій Копистко.

Водій маршрутки не постраждав, його обстежили на вміст алкоголю в крові. Говорити на камеру водій відмовляється та позаочі переконує: тролейбуса не помітив, бо його засліпило сонце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велосипедист потрапив під колеса Sitroen

«Цей транспортний засіб обстежили. Є позначка механіка. А щодо аварії, то поки що це погодні умови, було сонце… А далі будемо дізнаватись», — говорить заступник начальника управління «Укртрансбезпека» в Чернігівській області Юлія Полованюк.

Таку ж версію озвучують постраждалі й очевидці події.

«Певно, засліпило, тому що було жорстке сонце, він не встиг вивернути. Бачив, він їде, потім різко вивернув руль і удар», — припускає очевидець аварії Олександр Коновалов.

Усі пасажири маршрутки застраховані, тому перевізник обіцяє, що страховка мусить покрити витрати людей на лікування.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: Де в Україні заробляють найбільше

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Что и билеты сохранились у пасажиров?

  2. не волнуйся,перевозчик сказал что страховая и он возместит затраты на лечение.

  3. Уже у перевозчика настроение поменялось, возмещение только по чекам. О моральном ущербе речь не идёт.

Back to top button