Суспільство (відео)

Церква, клуб і господарство: життя на селі як воно є (Відео)

Зранку – город і господарство, а ввечері – телевізор. Саме так минають будні селян. Не є винятком і жителі Кучинівки, що на Сновщині. Люди розповідають, якби в селах було більше роботи для молоді та пенсії вищі, то життя взагалі налагодилось би. А от своє дозвілля жителі Кучинівки проводять, ходячи в гості до сусідів і навідуючись до клубу.

«У нас концерти завжди такі, як і в наші часи були. Оце День сільського господарства відзначали, 8 Березня ще не забувають. Наші сільські аматори виступають, клуб дуже добре в нас працює».

«Хто чим… На городі. Хто тримає корівку та порося. А такі, як я, не живемо, а одживаємо».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Село vs місто: добре там, де нас немає

«Допомагаємо мамі по господарству, ходимо навчатися до школи. А ввечері дивимось новини, готуємо вечерю, теж допомагаємо мамі по господарству».

«Городи, робота, ліс. Живемо як живемо. Колгоспу немає, пилорама одна».

На релігійні свята та в неділю головним місцем, де збираються селяни, є церква. А на новорічні свята настоятель Святомиколаївського храму села Кучинівка отець Ігор радить не просто загадувати бажання, а робити все від людини залежне, аби втілити свою мрію у життя.

«Рік не міняється, а міняється від нашого життя, як ми будемо себе постановляти — чи на краще, чи на гірше, все залежить від самих людей, як ми хочемо побудувати цей рік. Якщо бути налаштованим позитивно, ставити цілі та досягати їх, то Господь допомагатиме – і рік буде хорошим. А якщо скласти руки й нічого не робити, то таким буде і рік», — говорить Отець Ігор, настоятель Святомиколаївського храму с. Кучинівка.

Загалом різдвяні свята кучинівці відзначатимуть у родинному колі. А головними новорічними бажаннями жителів села є здоров’я рідних, достаток, мир і процвітання в державі.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button