Суспільство (відео)

У Чернігові проводять турніри з однієї з найдавніших ігор у світі (Відео)

Близько трьох тисяч років до нашої ери – саме таку дату заснування цієї гри називають історики. Прообраз боулінга вперше був виявлений у Стародавньому Єгипті. Сьогодні ж ця спортивна гра, а для багатьох просто вид цікавого та активного дозвілля претендує потрапити до переліку Олімпійських ігор.

«Зараз боулінг як спорт перебуває на розгляді в національному Олімпійському комітеті щодо внесення боулінгу в програму Олімпійських ігор. Там змінили систему підрахунку. Раніше він не проходив тому, що люди, які дивилися телебачення, не розуміли, як рахують очки. Зараз змінили підрахунок, що використовується наразі на кубках Вебера», — Сергій Багмут, любитель гри в боулінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимові розваги чернігівців: містяни розповіли, як зустрічатимуть великий сніг (Відео)

Те, що боулінг – це не просто гра, а спорт, може сказати кожен, хто хоч раз у нього грав. Тут присутні азарт, боротьба, координація, влучність і чимале м’язове навантаження.

«У грі в боулінг задіяні майже всі м’язи. Грудна клітка. Рука. Є люди, які кидають кулю з двох рук, тоді працюють обидві руки. Працюють усі групи м’язів ніг», — Сергій Багмут, любитель гри в боулінг.

У Чернігові до пандемії регулярно проводили чемпіонати області з боулінгу. В них виступали переважно гравці з Чернігова та Ніжина.

«Проводиться в десять етапів. Кожен етап – один раз на місяць. Збираються чернігівські гравці. Таких у нас близько 20 людей. Це індивідуальний турнір. Під кожен етап пишеться свій регламент турнірний. А в кінці за зведеною таблицею визначається трійка переможців», — Сергій Багмут, любитель гри в боулінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковзанка і хокей на стадіоні імені Гагаріна: розваги 70-х років (Фото)

Сама ж можливість гри на Чернігівщині є лише в Прилуках та обласному центрі. У нас для більшості боулінг залишається не спортом, а насамперед оригінальним відпочинком.

«Тут треба влучати в ціль, у середину рівно, щоб усі попадали. – Попадаєш? – Не завжди намагається в середину попадати», — Аріна.

«Тут можна піднімати важкі важкості, можна цілитись і кидати. – Вдається? – Так. Минулого року забив страйк», — Данило.

«У боулінг граю нечасто, але сама суть гри – повибивати кеглі. Особливе задоволення, коли вибиваєш страйк. Одним кидком усі кеглі», — Анна.

До речі, боулінг як спорт має найбільшу популярність у Сполучених Штатах. Україна також не пасе задніх. На рівні країни регулярно проводять чемпіонати та кубки з боулінгу, в яких і чернігівські гравці займали призові місця.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button