Суспільство (відео)

У Чернігові реалізують масштабний патріотичний проект (Відео)

У Чернігові ветерани АТО спільно з бібліотекою імені Коцюбинського до Дня Конституції реалізують проєкт «Арт Бліндаж». По-перше, в приміщенні бібліотеки це буде виставка фото, зроблених на війні бійцями російсько-українського протистояння на сході нашої держави.

«Планується фотовиставка «Російсько-українська війна очима захисників». Хлопці знімали і природу, і тварин. І якісь чисті людські стосунки. Тобто як вони там виживали і яким вони бачили світ. Це дуже важливо, тому що втрачаються спогади. Втрачаються фотографії. Це важливо зберегти для наших нащадків»,- Людмила Зіневич, директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.

«Показати ветеранам, сім’ям загиблих на російсько-українській війні, що життя не закінчується, що воно продовжується, що є можливість самореалізуватися в цьому суспільстві»,- Ігор Бизган, підполковник запасу, куратор проєкту «Арт-Бліндаж».

«Зараз ми бачимо.  Наскільки актуально піднести значення російсько-української війни й участі в ній наших героїв»,- Людмила Зіневич, директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін виділив на чернігівську бібліотеку субвенцію: очікується масштабний проект (Відео)

По друге, відбудеться виставка мистецьких робіт воїнів.

«Будуть демонструвати свої роботи. Це різьба по дереву, виготовлення ляльок і живопис із сірників, там будуть поробки. Це п’ять учасників-ветеранів АТО, які нададуть нам свої роботи»,- Ігор Бизган, підполковник запасу, куратор проєкту «Арт-Бліндаж».

Загалом відкриття проєкту планують перед Днем Конституції, далі виставка триватиме ціле літо. Повторні презентації пройдуть напередодні Дня Незалежності України та до Дня пам’яті загиблих у боротьбі за незалежність. Завершиться виставка 1 вересня.

Фінансування проєкту здійснює департамент соціального захисту Чернігівської обласної державної адміністрації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button