Суспільство (відео)

У Чернігові відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ (Відео)

Українська вишиванка – генетичний код нації. Невипадково так кажуть про національний український одяг, адже вишиванка дійсно символізує незламність, красу та силу українців. У День вишиванки в Чернігові відбулося чимало патріотичних акцій. Один із таких заходів – благодійний ярмарок, на якому збирали кошти для ЗСУ. Організатори акції – Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права.

— Ми проводимо благодійний ярмарок для збору коштів на ЗСУ, а саме для БО, що збирається придбати автомобіль для бійців на півночі. Наші студенти, персонал зібрався з поробками, хтось смаколики й узвар приготував. Є картини, свічки, різні вироби,- Тетяна Шестаковська, ректор Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права.

Акцію також підтримала популярна чернігівська книгарня.

Хочу привітати всіх із Днем вишиванки. Це свято треба відзначати і показувати нашу українську ідентичність. Захід присвячений цьому святу. (01-01) Ми зібралися тут для того, щоб продемонструвати… магазин продає книги і весь товар, вишиванки та сувеніри. 10% від продажу ми направимо захисникам, бо завдяки їм ми можемо відзначати це свято. Це відповідальність на нашому рівні,- Артем Стах, керівник КП «Будинок книги».

Окрім практичної користі стосовно збору коштів на автомобіль для ЗСУ, ця патріотична акція також дуже важлива в ідеологічному сенсі. Особливо в нинішні буремні часи, коли Україна на всіх фронтах виборює свою повноцінну незалежність.

— Оскільки сьогодні День вишиванки, то ми хотіли створити маленьке камерне свято й ярмарку для чернігівців. Щоб порадувати. Вишиванка – код нації. Дуже важливо присвячувати час і популяризувати нашу ідентичність, національну свідомість,- Юлія Дарницька, громадська активістка.

Ще статті по темі

Back to top button