Суспільство (відео)

У Чернігові зібрався «інтелект нації» із питань державотворення (Відео)

Десяті ювілейні «Розумовські зустрічі» розпочали свою роботу в Чернігові й триватимуть два дні. Головні їх теми – підвищення якості управлінських кадрів, здобутки незалежності, європейська освіта в Україні та децентралізація.

«Минулого року ми зробили великий крок, завершили адміністративно територіальну реформу базового та субрегіонального рівнів. Тепер дуже важливо завершити чи розвинути цю реформу. Прийняти нові закони. Закон «Про місцеві державні адміністрації», — Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових питань (м. Київ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У службі зайнятості запроваджують нову модель надання послуг

«Ідея була така, щоб об’єднати зусилля експертів, теоретиків, практиків у галузях державного управління та місцевого самоврядування. Ну, таким чином спільно обговорити нагальні проблеми в цих сферах, зокрема у сфері децентралізації, розвитку територіальних громад», — Дмитро Казіміров, представник Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації, співорганізатор заходу.

Конференції такого рівня – це престиж для нашого регіону адже зазвичай такі формати притаманні великим містам. «Розумовські зустрічі» щорічно збирають під своєю егідою фахівців із різних куточків України та з-за кордону.

«Дуже приємно, що сьогодні Чернігівщина стає центром отаких подій, на які збираються науковці, провідні фахівці в галузі державотворення. Це дуже цікаво, дуже необхідні такі конференції, адже на ті проблемні питання, які в нас є, ми отримуємо відповіді з вуст перших осіб. Людей, які займаються саме цими питаннями», — Володимир Кучма, голова Кіптівської громади, директор «Всеукраїнської асоціації громад».

Стратегічна мета таких зустрічей – знайти спільне, що допоможе об’єднатися для подальшого розвитку.

«Хоч як би люди дивилися на поточні проблеми, вони не повинні забувати: те, що їх розділяє, це ніщо, порівняно з тим, що їх об’єднує. Це основа успіху будь-якої країни», — Пьотр Кульпа, ексміністр праці Польщі, директор програми «Школа міністрів у Київській школі державного управління ім. С. Нижного».

Результатом щорічних обговорень постійно стає збірник «Розумовські зустрічі», що підбиває підсумки конференцій, зокрема в ньому публікують напрацювання учасників заходу.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button