Суспільство (відео)

У Сосниччину заходить інвестор з іноземним капіталом (Відео)

Майбутнє та розвиток матимуть ті громади, які розпоряджатимуться наповненою казною, впевнений голова новоствореної Сосницької громади Андрій Портний. Для цього на територіях мають створюватись нові робочі місця. Сосницька громада активно працює в цьому напрямку і вже приймає інвестора з іноземним капіталом.

«Є  розуміння, якщо ми найближчим часом не створимо в районі півтисячі нових робочих місць, то перспектива доволі туманна. Зараз зайшов інвестор. Починає розбудовуватись підприємство на 200-250 робочих місць, сподіваємось, воно запуститься з нового року», — розповідає голова Сосницької ОТГ Андрій Портний.

У громаді, зокрема в її центрі, відбуваються перетворення, на які тут чекали давно. Кардинальних змін зазнав і районний будинок культури. Громаді вдалося залучити майже мільйон гривень державних коштів. Проект передбачає заміну покрівлі, дверей і вікон. Будівництво мають завершити до нового року.

«Дах від початку будівництва не змінювався, понад 40 років. А вікна – взагалі нема про що говорити, вийшов їх ресурс нормального функціонування.

Проект передбачає утеплення фасаду і внутрішнє оздоблення приміщення. Сподіваємось, за 2 роки вдасться привести до ладу будинок культури», — продовжує голова Сосницької ОТГ Андрій Портний.

Із гордістю голова громади демонструє свіженький футбольний майданчик зі штучним покриттям. Об’єкт у майже 1,5 мільйона гривень побудували за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток.

«Зали в нас недостатньо великі, щоб можна було ефективно грати, а цей футбольний майданчик 22х42 метри плануємо використовувати не тільки для занять учнів гімназії, плануємо проводити міжрайонні змагання», — розповідає голова Сосницької ОТГ Андрій Портний.

Справжньою окрасою та обличчям міста стала кута скульптура у вигляді герба Сосниці – ведмедя. Він уже став туристичним об’єктом. Андрій Портний впевнений, Сосниччина має ще достатньо ресурсів, аби стати привабливою для туристів.

«До революції 1917 року в Сосниці знаходились шість кам’яних церков-монастирів. Але до цього часу не збереглася жодна. Ми зараз працюємо над маршрутами туристичними саме по цих місцях», — відзначає голова Сосницької ОТГ Андрій Портний.

Окрім цього, в громаді активно працюють над розробкою генерального плану забудови території.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button