Суспільство (відео)

Викладач корейської розповіла, як вивчила мову з нуля в самій Кореї (Відео)

Тетяна Міфтахова почала вивчати корейську мову ще у 2007 році. Тоді вона була студенткою.

«Коли свого часу я була студенткою Черкаського педагогічного університету, то познайомилася з однією молодіжною організацією, в якій є програма волонтерства «На один рік за кордон». Я вибрала Південну Корею. Мені хотілося дізнатися про кардинально іншу країну, їхній менталітет і культуру»,- Тетяна Міфтахова, викладач на курсах корейської мови в Чернігівському обласному молодіжному центрі.

У Південній Кореї Тетяна Міфтахова прожила 11 місяців і вивчала мову, спілкуючись безпосередньо з її носіями.

«Згідно з програмою, чотири місяці студент вивчає мову, потім практикує і бере участь у волонтерських проєктах за програмою, що запланована в тій країні. Тому я, вже повернувшись у свій університет, вела факультатив корейської мови»,- Тетяна Міфтахова, викладач на курсах корейської мови в Чернігівському обласному молодіжному центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинець, що майже два роки пробув у Кореї, відкрив на батьківщині курси корейської мови

Тетяна Міфтахова розповіла, що спершу їй важко давалася ця екзотична для слов´ян мова.

«Пам’ятаю, як нервувала, не хотіла вчити. Але я мала там перебувати рік за програмою, тому переборола це. Почала вивчати систему мови і стало значно легше»,- Тетяна Міфтахова, викладач на курсах корейської мови в Чернігівському обласному молодіжному центрі.

Ще у грудні Тетяна Міфтахова переїхала до Чернігова з родиною. Майже одразу вона почала вести курси корейської мови в обласному молодіжному центрі.

«Я знаю, що тут теж є любителі корейської мови. Для мене це також як практика, щоб не забувати мову. Хотіла поділитися своїми знаннями, досвідом, мовою. Для мене це як задоволення насправді і як практика»,- Тетяна Міфтахова, викладач на курсах корейської мови в Чернігівському обласному молодіжному центрі.

Зараз вона постійно бере участь у різних проєктах, допомагає іншим студентам потрапити до програми, за якою вона свого часу потрапила до Кореї, та поїхати до іншої країни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button