Суспільство (відео)

Юридичний футбол: у Чернігові відбувся унікальний турнір (Відео)

Спільне захоплення об’єднало юристів із різних галузей у одному спортивному залі. Правники зібралися в Чернігові, аби позмагатися за звання найкращої команди на обласному турнірі з футболу «Юридична співдружність 2018», який пройшов уперше.

«Фактично всі представники юридичної професії – чи то прокурори, чи то поліція, чи то представники ДФС, – починали з того, що здобували юридичну професію. Всі ми починали зі звання юриста. Тому й була думка така, щоб усіх об’єднати, незалежно від того, які функції виконуємо, яким чином потім у роботі зустрічаємось», — голова Ради адвокатів Чернігівської області, організатор змагань Галина Якуба.

«Спорт завжди об’єднує. Це пропаганда здорового способу життя, зокрема серед таких поважних професій. Тому, я вважаю, це дуже класно. І це не завершиться, будемо розширювати турнір у майбутньому. Особисто я вболіваю за красиву гру та за спорт. Спорт має перемагати», — заступник голови Ради адвокатів Чернігівської області Микола Торбєєв.

Усі команди заручилися неабиякою підтримкою своїх вболівальників. Переважно за спортсменів на трибунах переживали родичі, знайомі та колеги. Але у команди поліції був особливий прихильник – це маленький Богдан. Він прийшов повболівати за свого тата, з яким і сам полюбляє поганяти м’яча.

«Ми з татом можемо у дворі м’яч по воротах побити, пограти у футбол у дворі. Потренуватися з ним», — Богдан.

Турнір приурочений до Дня юриста. А, як кажуть організатори, на кожному святі мають бути гості. Тому взяти участь у футбольних баталіях запросили і команду чернігівських журналістів, серед яких були і працівники інтернет-порталу ЧЕline.

«Ми раді гостям усім, наша професія адвокатів сприяє тому, щоб мати численні знайомства та численних друзів серед усіх. Не тільки юридичних професій», — адвокат, співорганізатор змагань Андрій Карась.

«Головне – пограти, поспілкуватися з людьми інших професій. В одному місті живемо, а бачимося нечасто, тому треба частіше збиратися, грати для себе, для вболівальників. Я дуже радий бути на цьому турнірі, і моя команда. Трішки може не вдалося, але, я думаю, ми мали достойний вигляд. Бажаю всім командам успіху і перемог», — футболіст команди «ЧЕline» Сергій Тимошенко.

«Можливо, хто пам’ятає, ми грали з поліцією на стадіоні Гагаріна і, відверто кажучи, програли їм із розгромним рахунком, а сьогодні вже бачимо, як журналісти на рівні грають. Одна нічия в нас і дві гри лише на один м’яч поступилися, тому ми тримаємо себе у формі не тільки в медійному просторі. Хочеться вірити, що цей турнір буде традиційним, ну, і ми готові завжди прийти та показати, що журналісти в Чернігові – це сила», — футболіст команди «ЧЕline»Павло Солодовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці відкрито футбольне поле зі штучним покриттям

Лідером змагань стала команда пенітенціарної Академії, яка перемогла збірну поліції у фіналі. Гравці кажуть, що перемога стала результатом важких тренувань і спортивного досвіду.

«Тренування були, ректор забезпечив нас усім необхідним. Тренер готував нас і казав, що буде нелегко. У нас команда Академії, ми виступаємо і на чемпіонаті України серед університетів, і до Польщі ми їздили на змагання серед правоохоронних органів», — капітан команди Академії Державної пенітенціарної служби Микола Яценко.

Фінальний рахунок матчу становив 2:0. Друге місце зайняла команда поліції, а третє – збірна фіскальної служби. Усі переможці отримали медалі та нагороди від організаторів турніру.

Журналіст Ольга Лазун

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Нахера писать брехню ? Какая команда черниговских журналистов, если там бегал какой-то сброд из Челайна и вышибал из нашего края.

Back to top button