Суспільство (відео)

Замерзлий знайда: чернігівські лікарі допомогли повернути додому екзотичного птаха (Відео)

Був звичайний робочий день. Старша сестра приймального відділення четвертої міської лікарні Валентина Токовило проводила прийом пацієнтів. Раптом одна з відвідувачів помітила птаха, який звалився з даху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вигулювати собаку в мороз – досвід чернігівської господарки чотирилапого

«Усе було б нічого, але це виявився папуга. Красень, але замерзлий. Скільки він пробув на цьому холоді, ніхто не знає, але дійсно дуже замерз. Ми швидко опублікували у фейсбуці інформацію. Одна зі співробітниць рентнгенкабінету належить до групи зооволонтерів. Зооволонтери – це велика справа. Якщо хтось когось загубив, то лише туди. Тому що фейсбук – це якісна допомога», — Валентина Токовило, старша сестра приймального відділення Чернігівської міської лікарні №4.

У лікарні ж розповіли, що оголошення у спеціалізованих групах у соцмережах дуже допомогло повернути пташеня папуги. Виявилося, що улюбленця вже шукали власники.

«Це молода пара. Коли ми порівняли окрас птаха, то зрозуміли, що це наш знайда. Летун. Ми повідомили цій молодій парі. Щасливі очі. Неймовірно хвилювались. Вони такі перелякані були. Він полетів у ніч. -5 було. Як кажуть, народився в сорочці, а це пташеня народилося в пір’ї», — Валентина Токовило, старша сестра приймального відділення Чернігівської міської лікарні №4.

«Папуги не було цілу ніч. Потім його довелося довго лікувати, тому що він був у тяжкому стані. От і все, що я можу розказати», —  власниця папуги.

За словами Валентини Токовило, господарі папуги знайшлися вже через дві години. Весь цей час птах перебував у приймальному відділенні. Тут його помістили в коробку, спеціально придбали корм.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button