Суспільство (відео)

Затяжний ремонт, надокучливі підприємці та гуртожиток для комунальників: перший серпневий виконком (Відео)

Ремонт дороги на вулиці Героїв Чорнобиля не встигнуть закінчити до 15 серпня, як планували раніше. Тому рух транспорту по цій вулиці залишиться утрудненим ще на місяць. Таке рішення ухвалили на черговому засіданні виконавчого комітету в Чернігівській міській раді.

«Ті, хто прокладає трубу, й ті, хто укладає дорогу, тобто УТБ-Інжиніринг і ШБУ в них на підряді. Може, цей термін буде й раніше. Але попередньо вчора це були перемовини 15 вересня», — розповідає Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові оновлять більше 20 зупинкових комплексів

«Якщо ми будемо до 15 вересня, то вони будуть там спать у траншеях ще місяць. І з 1 вересня почнуть працювати. Я вчора мав розмову з директором компанії — ну, наче він до тями став приходить. Бо то грошей у них нема, то ще чогось нема. Я прошу внести зміни до 1 вересня. Прошу підтримати», — говорить Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Жваві обговорення спричинило питання щодо зміни статусу гуртожитку, де проживають родини викладачів будівельного ліцею, який виконком визнав житловим будинком. Це питання надихнуло міського голову на створення гуртожитку для працівників комунальної галузі.

«Для хоча б якоїсь категорії. Двірники наприклад, яким сьогодні не маємо змоги платити зарплату 10—12 тисяч гривень. А ні змоги — втримати їх. Молодь ми взяти не можемо. Ми будемо будувати гуртожиток», — зауважує Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Обговорили також питання захаращених тротуарів і споруд приватних підприємців. Деякі з них зумовлюють обурення у Владислава Атрошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий меморіал і тарифи на воду: блискавичний виконком у міській раді

««Демарк» зараз. Ну, цивілізована людина, він заплатив тисяч 70 штрафу. Я готовий йому заплатить зі своєї кишені, якщо він зріже. Там біля цього ресторану стоїть парковка машини, і вона передушує цю вулицю, не можна пройти. Враховуючи, що там є паркінг, то там нема ні тротуару, ні проїжджої частини», — відзначає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Тому градоначальник висловив своє обурення підприємцям міста, які, на його думку, псують зовнішній вигляд Чернігова.

«Спочатку натулили хто де й що хотів. Скільки можливостей було! Скільки впливу було на місцеву владу! А зараз ми крутимся. Ну повинна ж якась влада буть, дозвіл даватися — можна таке будувати, чи не можна. Взяла людина, забарабанила що хотіла. Ну капець просто», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, на виконкомі обговорили й ухвалили рішення з надання соціальних виплат з догляду за дітьми, будівництво нових зупинок і розглянули низку інших питань.

Ще статті по темі

Back to top button