Життя громад

Громада на Чернігівщині перетворюється на Голлівуд

У Корюківській громаді на Чернігівщині знімають повнометражний фільм «Неповнолітні». Зйомки тривають усе літо, а локації – місцеві магазини, вулички міста, школа та квартири пересічних громадян.

Ідея створення фільму належить працівниці молодіжного центру «КУБ» Анні Станіславській, яка стала продюсеркою фільму, та киянину Антону Обаразу, який виступив у ролі режисера.

«Я народився в Києві, але більшу частину життя я прожив у Корюківці. Потім я повернувся до Києва і десь місяць тому, коли знову повернувся до Корюківки, в молодіжному центрі зустрівся з Анною і вона сказала, що потрібен фільм», – згадує Антон.

217850210_335016624994224_857598214162858312_n

«Ми з колегою працюємо в молодіжному центрі «КУБ» і презентували практики своєї молодіжної роботи на триденному форумі в Чернігові. Там була одна з наших колег, яка розповіла, що вони з дітьми знімали кіно в Чернігові. І там мені зайшла ця ідея, тим паче я і раніше про це думала», – розповідає Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторошна історія, крафтові пригощання та новий фестиваль: у громаді на Чернігівщині з’являться нові туристичні локації

Організатори зазначають, що завдяки активній молоді Корюківки зйомки фільму стали реальністю. Крім того, вони мають підтримку місцевої влади, фінансову підтримку від місцевих підприємців і небайдужих містян.

Спершу планували зйомки короткометражного фільму, адже з обладнання центр мав лише маленьку камеру, а в Антона Обараза була звукозаписувальна апаратура. Однак після підтримки спонсорів були придбані і мікрофони, і світлове обладнання, і стабілізатори.

За словами Анни та Антона, багато молодих людей хотіли брати участь у зйомках фільму не як актори, а працювати за кадром. «Ми навчали їх як працювати з камерою, зі світлом. Тобто в нас не професіональна знімальна команда», – зазначає режисер фільму.

228062445_561785268158038_4384758297916969651_n

Як каже Анна Станіславська, підлітки, які залучені до зйомок, не ходять вулицями і не шукають пригод, а займаються чимось корисним і цікавим.

Фільм про підлітків Корюківки «Неповнолітні» буде в жанрі мелодрами. За основу візьмуть уже відомий фільм, але перероблений на сучасний та український лад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гончарівській громаді урочисто вижали й змолотили перший сніп цьогорічного врожаю (Фото)

«Ми хочемо, аби фільм був про нас. Перше, що ми зробили, – відкрили інтернет і почали дивитися, які ж фільми у нас є про підлітків. Ми обрали з купи фільмів той один, який нам дуже подобається, і зробили його сучасним, на український лад. Ми зробили його таким, яке в нас зараз життя», – каже Антон Обараз.

У фільмі порушуватимуть суспільно-важливі теми для підлітків, зокрема алкоголізм, ранні статеві стосунки та проблеми з батьками. Саме тому акторів обирали серед підлітків Корюківки, яким уже виповнилося 14 років.

«Ми проводили кастинг на головних акторів. Це хлопчик і дівчинка. А також їхні друзі. На кастинг прийшли приблизно 50 осіб, які горіли бажанням, які знали, що два місяці вони повністю проведуть на знімальному майданчику. Діти приїжджали навіть з інших громад», – згадує Антон.

229760645_1037648710387249_4248558172080948044_n

Зараз зйомки тривають із 9-ї ранку до 1-2-ї ночі, адже терміни дуже стислі.

Презентацію готового фільму планують провести взимку чи восени в кінотеатрі Корюківки. А якщо перша частина увінчається успіхом, думають і про зйомки другої.

«Ми – талановита молодь. Якщо зібрати всю молодь нашого центру, то всі разом ми можемо не тільки фільм відзняти, разом ми можемо багато чого», – резюмує Антон.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button