Життя громад

На Чернігівщині чоботар відшиває копії всесвітньовідомого бренду (Фото)

Чоботар із Менщини Сергій Милейко відшиває копії всесвітньовідомого бренду Dr. Martens. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Чоловік займається ремонтом взуття і шиє його власноруч.

«Шив я взуття давно. На замовлення, на нестандартні розміри. Багато замовляли. Переважно чоловіче, робоче взуття. Потім матеріали дуже подорожчали. Людям простіше було купити, ніж замовити.

Мені для родини теж треба було купувати. А я ж бачу, яке взуття продають, якої якості, навіть якщо воно й дороге. Я якось жінці три роки чоботи вибирав, поки купив. Купив одній дочці недешеве взуття – місяця не походила, почало «розлазитися». У другої – те саме. Тому й вирішив знову почати шити. Пошив поки що своїм дівчатам. Копіював Dr. Martens, брав фото для зразка», – розповідає Сергій Милейко.

Зазначимо, що в чоботаря з дружиною 11 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці працюють над збільшенням закупівельної ціни на молоко у людей (Фото)

Матеріали Сергій Милейко купує українські, в Чернігові. Купував шкіру та підошви готові. На майбутнє планує і собі пошити взуття, тож там і підошви сам робитиме.

«Щоб зробити одну пару взуття, щоб прошити і затягти, десь день витратити треба. Це якщо є готові викрійки. Якщо ще й викрійки потрібні – то два дні.

Думки поставити це «на потік», шити для людей, виникають. Але не знаю, як купуватимуть. Адже якщо купувати якісні матеріали, то ціна буде немала. Та ще й робота. Наприклад, такі, як я пошив дівчатам, це зимові, коштуватимуть приблизно дві тисячі гривень. Та ще й невідомо, чи не зміниться ціна на матеріали, адже йде підвищення цін на все.

Наразі замовлень не беру, оскільки просто не встигаю. Але зміна діяльності подобається. Це відволікає, більше подобається, ніж ремонтувати. Планів багато, будемо бачити, як воно вийде», – каже чоловік.

Довідково. Dr. Martens — британський бренд взуття та одягу, а також супутніх товарів – засобів догляду за взуттям, сумок тощо. Інші поширені назви – доктор Мартенс, Док Мартенс чи просто Доки. Взуття вирізняється підошвою з повітряною подушкою (підошвою, що «стрибає»), формою верхньої частини, литою конструкцією та жовтими швами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Сергія Милейка, за матеріалами видання «Менщина»

Ще статті по темі

Back to top button