Життя громадЧEline.ТV

Бюджет 2023 Носівської ТГ: міський голова окреслив пріоритети (Відео)

Новий рік кожна територіальна громада розпочинає з визначення пріоритетів у роботі, звісно, що вони спираються на прийнятий напередодні головний бюджет. Носівська територіальна громада не є винятком: за повідомленням міського голови, всі програми, які працювали торік, працюватимуть і в 2023 році. А питання безпеки та здоров’я для громади будуть найголовнішими.

«Бюджет ми затвердили. Першочергові заходи, які будуть реалізовані, спрямовані на підтримку Збройних Сил України, територіальної оборони та медичні огляди. Зрозуміло, що це певна функція держави, але місцеві бюджети не залишаються осторонь, і наша громада також долучається. Ми запланували на медичні огляди 1,5 мільйона, на допомогу ЗСУ хочемо виділити цього року 500 тисяч»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської територіальної громади.

Продовжать підгримувати і нову поліцейську станцію.

«Також запланували кошти і для поліцейських, адже це правопорядок на нашій території. Ми розуміємо, що з державного бюджету їх не так забезпечують уже пальним, як раніше, то теж 300 тисяч виділимо. Минулого року ми відкрили поліцейську станцію, то цього року необхідно придбати автомобіль або ж передати ці кошти в державний бюджет, щоб той поліцейський, який працює на певній території, міг забезпечити виконання всіх обов’язків, які на нього покладені»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивне життя та війна: як у Носівській громаді тренують майбутніх чемпіонів

Для вирішення надзвичайних ситуацій і територіальну оборону виділили три з половиною мільйони гривень. Продовжать допомагати і сім’ям загиблих Героїв.

«Безумовно, хочеться, щоб усі залишилися живі та повернулися до рідних домівок. Але є програма, на яку ми виділяємо в районі 15 тисяч і допомагаємо з похованням Героїв, якщо військові звертаються до нас. Допомагаємо і з вирішенням соціально-побутових питань, які можуть виникнути у дружини чи в матері, коли сім’ї до нас звертаються, то теж допомагаємо, долучаємося до всіх цих викликів»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської територіальної громади.

Приблизно 9 мільйонів із бюджету спрямують на забезпечення галузі ЖКГ.

«На соціальний захист десь 11,1 мільйона запланували. Хотілося б кращого бюджету для освітньої галузі, утім, бачимо, що, порівняно з минулим роком, є певне зменшення фінансування. Наразі прорахували кошти, питання закриття заробітної плати до кінця року повинні владнати»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської територіальної громади.

Ремонти та реконструкції в громаді також насамперед будуть пов’язані з облаштуванням укриттів у навчальних закладах, зокрема в садочку, який сьогодні не працює, що створює складнощі для багатьох батьків. Резервний фонд загального бюджету заклали на рівні 1,2 мільйона на випадок непередбачуваних викликів. Ремонт у 2023 році запланований тільки для однієї дороги, утім, якщо його погодять на обласному рівні.

«У бюджеті ми заклали кошти в розмірі 5 мільйонів на ремонт однієї дороги. Якщо це буде погоджено на рівні області, то ми прийдемо до того, що відремонтуємо її. Бо розуміємо, що великі внески будуть тільки на ті сфери, які насамперед гарантуватимуть безпеку наших діток»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської територіальної громади.

Також у громаді не припиняють співпрацю з міжнародними партнерами та благодійними організаціями, за підтримки яких у 2023 році планують і надалі покращувати матеріальну базу медичних та навчальних закладів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button