Життя громад

У громаді на Чернігівщині піднімають освіту

У Деснянській територіальній громаді на Чернігівщині взялися за розвиток освіти. Учні стають переможцями МАН і Всеукраїнських конкурсів.

Як розказала депутатка територіальної громади Аліна Оліфер, шляхом реорганізації гімназії та загальноосвітньої школи був створений Деснянський навчально-виховний комплекс. Там була створена ресурсна кімната і є договір із інклюзивно-ресурсним центром, медіатека, лазерний стрілецький тир. Було зроблено ремонт залу, майстерень, сучасне обладнання в кабінетах хімії та біології. Зараз у процесі створення STEAM-лабораторія.

«У НВК зробили ремонт покрівлі, утеплення фасаду, будівництво пандусу. Ще у низці шкіл громад поміняли котли та вікна. Для початкової школи було повністю оновлено класи», – розказала депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Життя громад»: грандіозний поштовий проєкт і «офшори» для бізнесу під Черніговом (Відео)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Крім того, в територіальній громаді діє програма для обдарованої молоді. «В громаді – постійна щомісячна стипендія. Також є одноразове матеріальне заохочення для педагогів, які мають дітей з високими досягненнями – призери МАН, призери Всеукраїнських олімпіад», – сказала Аліна Оліфер.

Таким чином, за рівнем освіти Деснянський НВК входить до трійки лідерів області.

125364663_1065502023914967_83570839292072173_o

Зазначимо, що у Деснянській громаді залишок освітньої субвенції становив 2,5 мільйона гривень За ці кошти планується придбати ще один автобус, адже це є нагальною потребою школярів. Також цього року на освіту в громаді виділили 62 мільйони гривень.

Окрім шкіл та дитсадочків, в громаді розвивають і позашкільні навчальні заклади. Так, у 2017 році був створений один із таких. «По області здебільшого закривають такі заклади, а у нас навпаки. Він функціонує на досить високому рівні. Там навчаються понад 600 дітей, функціонують понад 40 гуртків у 9 напрямах. Діти розвиваються творчо і процес іде досить налагоджено», – пояснила Аліна Оліфер.

Однак є і проблема в громаді, а саме – доступ до інтернету у віддалених поселеннях. Так, за словами депутатки, цьогоріч планується вирішити і її.

Ще статті по темі

Back to top button