Життя громад

«Від парку до парку»: на Чернігівщині створюють унікальний туристичний веломаршрут

На території Парафіївської громади створюють веломаршрут «Від парку до парку», що з’єднає дві величезні пам’ятки садово-паркового мистецтва XVIII – ХІХ ст.: Качанівський парк і Тростянецький дендропарк.

Цей веломаршрут завдовжки 30 кілометрів із твердим покриттям і низьким автомобільним трафіком. Усього розроблено 5 велотреків із різним рівнем складності.

«Часто ні мешканці, які живуть поряд, ні туристи, які мандрують Чернігівщиною, навіть не здогадуються про унікальність, важливість, атрактивність чи фотогенічність таких місць», — зазначили під час презентації автори проєкту.

Протягом веломаршруту туристи матимуть змогу побачити 75 різноманітних локацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину їдуть іноземці, аби побувати в музеї геніального кіномитця зі світовим ім’ям

Як відомо, Качанівський парк (560 га) — є одним із найбільших пейзажних парків в Україні та Європі. Тут збереглися паркові мости, видові галявини, Гірки кохання і Вірності, «романтичні руїни» та багато інших цікавинок. Тростянецький дендропарк (204 га) характеризується значно більшим дендрологічним розмаїттям, а його колекція інтродуцентів отримала статус «Національного надбання України». Тут збереглися «Швейцарські ландшафти» з ущелиною, Колона смутку, паркові мости, гірки — Сторожова, Дідова, Кудлата, Ротонда, стави з лебедями, неймовірна майже двохсотрічна туя західна та багато іншого.

«Для громади це можливість залучення туристів, розвитку туристичної інфраструктури та створення нових робочих місць», — каже менеджерка туристичної діяльності, спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Парафіївської тергромади та менеджерка проєкту Ірина Слюсар.

Додамо, що наразі веломаршрут — на етапі створення. За словами авторів проєкту, попереду ще величезна робота над його вдосконаленням.

Крім того, з 6 по 10 жовтня охочі запрошуються на тестування коротких маршрутів для велопрогулянок.

Організатори забезпечують проїзд, проживання та харчування учасників. Для цього до 20 вересня необхідно заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/SptQVudqKiZeBCTR9 .

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button