Життя громад

Життя громад: у Коропі безкоштовно годують гарячими обідами самотніх стареньких

Першу, другу страву з гарніром, салат і хлібобулочні вироби п’ять днів на тиждень тепер мають 30 самотніх громадян Коропа, які обслуговуються у відділенні соціальної допомоги вдома.

Фінансує гаряче харчування Злучений Український Американський Допомоговий Комітет − українська міжнародна громадська організація у Філадельфії, США. Відповідний договір із коропським терцентром уклав філіал ЗУАДК в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя громад: у Березній на Чернігівщині створили віртуальну церкву (Відео)

Для 27 підопічних, які за станом здоров’я не можуть покинути стіни рідного дому, обіди привозять соціальні робітниці. Ще троє людей харчуються в приміщенні терцентру.

Раціон становлять м’ясо, риба, свіжі та термічно оброблені овочі, хлібобулочні вироби, крупи. Меню різноманітне, страви змінюватимуться щодня. Обіди готує місцевий приватний підприємець, який став переможцем процедури закупівлі послуги з організації гарячого харчування.

Цей проєкт почав діяти орієнтовно десять років тому. Все розпочалося через земляцтво в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добрянка і Радуль – осередки старообрядництва на Чернігівщині

«Спочатку він реалізовувався у Понорниці. Тоді самі готували, самі платили за електроенергію. Коли у Понорниці відмовилися, ми забрали проєкт у свою громаду. І вийшло ще краще. Провели тендер. Його виграв підприємець, який, власне, і готує. Із затрат у нас – тільки соціальні працівники, які розносять їжу по домівках. А так ми не платимо ні за роботу, ні за електроенергію. Фінансують усе американці українського походження», – розповідає коропський голова Володимир Куніцин.

Ця благодійна акція – великий успіх для коропського територіального центру і значна допомога малозабезпеченим самотнім громадянам.

«Ці люди потребують догляду. Їх і так доглядають соціальні працівники, а ця ініціатива – впевненість, що люди гарантовано отримають гарячі обіди. Як на мене, це і зручно, і економічно правильно. У цьому наче нічого такого і нема, але я вважаю, що для людей, які незахищені, це важливо», – зазначив Володимир Куніцин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button