Культура

Чернігівський рок-гурт записав альбом у квартирі багатоповерхівки

На початку жовтня 2020 року молодий чернігівський рок-гурт The Streechers випустив свій дебютний альбом «Different». Студенти з Чернігова – Ігор Меліхов, Олексій Муцький, Марія Славець та Альона Білоусова – більше ніж пів року працювали в домашній студії звукозапису, аби створити повноцінний рок-альбом. Альбом складається з 12 треків загальною протяжністю 41 хвилина. Основними мотивами альбому стали дружба, підтримка та єдність, а також психологія та потреби людини. Усі пісні альбому написані англійською мовою, в інструментальній частині переважає британське звучання класичного року в поєднанні з елементами фолку та класичної музики, що доволі незвично й експериментально для сучасної музики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Нечепа записав дует із рок-гуртом

The Streechers – молодий чернігівський рок-гурт, заснований ще у 2017 році на той момент учнями першої школи Чернігова. За три роки свого існування гурт виступав хіба що на шкільних та університетських заходах, а спроби створити повноцінні записи своїх пісень не були достатньо якісними, аби розглядати їх як початок музичної кар’єри. Все змінилося у 2020 році, коли уже студентський гурт розпочав активну роботу над альбомом «Different».

Ідея альбому з’явилася ще у 2019-му, хоча деякі тексти були написані значно раніше. Наприклад, вірш, що став основою пісні «Lady Mortem», Марія написала у 2017 році, а першу спробу записати «Exotic Fruit» зробили у 2018-му. Найскладнішим викликом для гурту стала відсутність відповідної технічної освіти та знань про те, як перетворити ідею пісні на готовий запис. Проте за допомогою великої кількості відкритих ресурсів інформації в мережі Інтернет та власної наполегливості роботу над альбомом було завершено і The Streechers готові представити його публіці. Авторами пісень стали всі члени групи, над обробками і записами працювали зазвичай вдвох або втрьох. Рідше зустрічалися усі разом, аби записати особливо важливі деталі. Сольно або дуетом, вокал кожного з гурту представлений у піснях альбому. Окрім живих інструментів, таких як гітари, бас-гітара та флейта, використовували синтезатори.

Альбом «Different» уже можна знайти на всіх популярних музичних платформах, таких як Spotify, YouTube Music та Apple Music. Гурт планує активну діяльність у соціальних мережах, а також готовий до співпраці з іншими місцевими гуртами, участі в концертах та фестивалях і, звісно, роботи над новими піснями!

Посилання на альбом: SpotifyYouTube MusicApple Music

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Та ще й якій! Браво! Так тримати! Чекаємо на YouTube!

Back to top button