Культура

Музей у селищі на Чернігівщині перетворюється на сховище старовинних артефактів (Фото)

Не в кожному населеному пункті є музеї. Натомість у селищі Лосинівка, що на Чернігівщині, такий заклад відкрили в 2018 році.

Місцеві жителі до ініціативи поставилися з усією відповідальністю. Адже багато людей подарували музею різні старовинні речі – фотографії, предмети побуту, меблі тощо. Тож на сторінці групи «Моя Лосинівка» навіть зазначалося, що зовсім скоро музей може перетворитися на сховище старовинних предметів.

Причому люди приносять експонати виключно за власною ініціативою та бажанням.

«Усе-таки, хоч що кажіть, а лосинівці – це особливі люди, і з ними можна гори перевернути. Сердечно дякуємо нашим односельцям за щедрість, небайдужість і любов до власної історії! Ви – найкращі!!!» – йдеться в одному з дописів у групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальні снігопади загрожують із теплом «затопити» Чернігівщину (Відео)

Поповнилися музейні фонди і в новому, 2021 році.

«Наш музей і далі продовжує отримувати нові експонати для збереження. Цього разу ми одержали начиння до ткацького верстата, прядки, старовинну книжку та паперову купюру номіналом 250 карбованців 1917 року. За подарунки щиро дякуємо Ужищенку Григорію Олексійовичу та Савенко Тамарі Федорівні», – зазначається в дописі групи «Моя Лосинівка».

Серед музейних експонатів – дуже багато й інших цікавих речей. Та, як кажуть, краще один раз принагідно побачити, ніж сто разів прочитати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото із групи «Моя Лосинівка»

Ще статті по темі

Back to top button