Культура

Оркестр «Філармонія» і «Tenors BEL’CANTO» на Красній площі Чернігова (Фото)

20 вересня триденне святкування Дня міста у Чернігові розпочалося з виступу на оновленій Красній площі тандему колективів, які певною мірою є музичною візитівкою своїх міст — славетного львівського квартету «Tenors BEL’CANTO» і Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм на чолі із заслуженим діячем мистецтв України, почесним громадянином м. Чернігова Миколою Сукачем.

Про це повідомляють у пресцентрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

«Tenors BEL’CANTO» і оркестр «Філармонія» поєднує багаторічна творча дружба. Недарма львівські тенори — заслужені артисти України Роман Антонюк, Василь Понайда, Роман Трохимук, лауреат міжнародних конкурсів Тарас Глова — називають Чернігів своєю другою домівкою. Свій виступ колективи присвятили улюбленому місту — древньому і водночас сучасному.

«Ми кожні півроку маємо концерти в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, — каже Роман Антонюк, — і ми бачимо, як місто розвивається. Ми навіть на своїх концертах в Україні розказуємо про Чернігів, бо він насправді зараз в розквіті. І це нас тішить».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» представив нову програму

У програмі прозвучали твори зі скарбниці популярної класичної музики і класика популярної музики, в тому числі «Закоханий солдат» Енріко Канніо, романс Неморіно з опери «Любовний напій» Гаетано Доніцетті, «Dein ist mein ganzes Herz» Франца Легара, пісенька Герцога з «Ріголетто» Джузеппе Верді, арія містера Ікс з оперети «Принцеса цирку» Імре Кальмана, «Пам’яті Карузо» Лучіо Далла, «Бесаме мучо» Консуело Веласкес, «Жовта субмарина», «Бітлз», а також шедеври українського музичного мистецтва, зокрема, «Два кольори» Олександра Білаша, «Ой ти дівчино, з горіха зерня» Анатолія Кос-Анатольського, «Я піду в далекі гори» Володимира Івасюка.

Ще статті по темі

Back to top button