Економіка

Уряд поставив крапку на субсидіях

31 жовтня 2016 року в Україні завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період (2016-2017 рр.).

Мінсоцполітики інформує, що розмір субсидії, визначений на основі сукупного доходу кожного окремого домогосподарства, та інформація про тарифи від надавачів послуг будуть відображені в листопадових платіжках за оплату комунальних послуг.

Згідно з даними Міністерства соціальної політики, середній розмір житлової субсидії в Україні у цьому опалювальному сезоні становить 2 000 грн. Більше того, повертати її не потрібно навіть у разі продажу квартири, на яку була оформлена житлова субсидія.

Наприклад, у Чернігові родина з трьох осіб (чоловік та дружина, обоє працюючі, і неповнолітня дитина) проживає в приватному секторі: індивідуальне опалення, холодне водопостачання, електроенергія. Загальна площа житла – 70 кв. м. Сім’я отримала від держави субсидію у розмірі 2 937 грн, а самотужки платитиме за комунальні послуги лише 263 грн.

Сім’я пенсіонерів із Чернігова теж скористалася урядовою допомогою. У них централізоване опалення, загальна площа житла 68 кв. м. За тепло, холодне водопостачання та водовідведення, гаряче водопостачання, електроенергію та технічне обслуговування свого помешкання вони самостійно сплачуватимуть лише 236 грн. 2 630 грн за них адресно заплатить держава.

Звісно, це середньостатистичні приклади, бо в кожного окремого домогосподарства буде свій індивідуальний розмір субсидії: що більший сукупний дохід сім’ї, то більшим є її особистий платіж за комунальні послуги, і навпаки.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. піздьож і провокація. субсидія — 200 грн., обовязковий платіж — 2000

Back to top button