Чоловічий клуб

Не в кожному штаті США ліберально ставляться до володіння зброєю

«Підписуючи ці закони, я хочу посилити безпеку наших громадян. Ми точково та відповідально посилимо чинне законодавство, але водночас ми захистимо права законослухняних власників зброї», — губернатор Каліфорнії Джері Браун.

Так, нещодавно губернатор Каліфорнії Джері Браун підписав шість антизаконів, які ще сильніше обмежують доступ законослухняних громадян до зброї. Керманич штату пропонує захистити права громадян:

-Відтепер кожен громадянин, який виготовляє вогнепальну зброю в себе вдома, повинен зареєструвати її у відповідних органах влади штату й отримати серійний номер, що допоможе відстежувати таку зброю.

-Також у разі купівлі боєприпасів покупець має надати посвідчення особи і пройти біографічну перевірку. У зв’язку з цим у штаті буде створена база даних власників патронів.

А ще у штаті підпадуть під заборону збройові магазини з місткістю понад 10 набоїв. Позичання зброї членам сім’ї без проходження біографічної перевірки відтепер теж поза законом.

Водночас губернатор ветував кілька законів, що:

-запроваджували б кримінальне покарання за крадіжку вогнепальної зброї;

-вимагали б сповіщати відповідні органи про крадіжку або зникнення вогнепальної зброї протягом п’яти днів від часу такої крадіжки або втрати;

-обмежували би кількість дозволених покупок гвинтівок або дробовиків до однієї одиниці за місяць.

Ще статті по темі

Back to top button