Чоловічий клуб

Новий безпілотник для української армії від волонтерів

Попри те, що до озброєння армії масово долучилися військові підприємства, проте волонтери продовжують розробку різної техніки. І насамперед безпілотників-розвідників.

Нещодавно був продемонстрований ще один унікальний зразок від команди технічних ентузіастів «Ukrspecsystems» — октокоптер PC-1.

Раніше його виготовляли з чотирма роторами – зараз їх вісім. Це нововведення дає змогу суттєво підвищити надійність, потужність і стабільність поведінки коптера в повітрі. Конструктори заявляють, що збільшився запас польоту – безпілотник може безперервно перебувати в повітрі майже сорок хвилин.

Приземлятися октокоптер може або на блок акумуляторів, або ж на спеціальні ніжки. Це уберігає нижні гвинти від пошкодження.

На PC-1 можна встановити FullHD-камеру з 10-кратним збільшенням або ж інфрачервону камеру на гіростабілізованому підвісі. Це дає можливість отримати зображення якнайвищої якості. Також у наявності комбінований підвіс, що поєднує в собі обидва оптичні пристрої.

Безпілотник легко транспортується, час підготовки з нуля до польоту – всього дві хвилини. Використаний механізм автоматичного зльоту та приземлення значно полегшує використання коптера. Крім того, можливості програмного забезпечення дають можливість прописати автоматичний маршрут польоту та навіть відстежувати рухомі цілі.

октокоптер-2

Вбудована система автопілота дозволяє виконувати автоматичні зліт і посадку, політ за заданим маршрутом, забезпечує додаткову стабілізацію дрона в повітрі, а так само повернення до точки старту в разі позаштатної ситуації.

Зазнав змін також пульт управління. Зараз він дає змогу передавати відеосигнал захищеними каналами на 5 кілометрів.

Ці апарати дуже запитані на передовій як розвідниками та артилеристами. Нині для потреб ЗСУ волонтери «People’s Project» купили два такі безпілотники.

Технічні характеристики октокоптера PC-1

Вага                                       5600 грамів

Габаритні розміри                60 см

Кількість двигунів               4

Тривалість роботи батареї   38 хв.

Ще статті по темі

Back to top button