Чоловічий клуб

Візочник із США ніколи не залишає зброю

Майк Снук паралізований з 18 років – невдалий стрибок у мілководдя позбавив його можливості ворушити кінцівками. І стрільба по мішенях залишилася єдиним доступним для нього заняттям спортом.

Дружина Майка Ейпріл – інструктор NRA. На свій інвалідний візок він установив кріплення для гвинтівки, а завдяки спеціальному тросику, приєднаному до спускового гачка, він може виконувати постріли зі зброї за допомогою рота. Але влада округу Сарасота, де живе Майк, і де розміщене його стрільбище, хочуть довершити те, чого не змогли зробити його травми – заборонити йому стріляти по мішенях на власній території.

На своїй ділянці землі із площею 15 акрів Майк побудував стрільбище з валом у вигляді двох рядів покришок, набитих землею. Але кожного разу, коли Майк приходить на своє стрільбище, його сусіди викликають поліцейських та різні контрольні служби.

Їм щоразу доводиться реагувати на ці скарги і проводити інспекцію стрільбища, вимірюючи рівень шуму і перевіряючи вал для мішеней. Але жодних порушень вони не знаходять.

Потім сусіди почали звинувачувати його в тому, що він незаконно відкрив курси зі стрільби, але правоохоронні органи і тут не «Мене звинувачують у тому, що я тут готую терористів. Але всі мої друзі, що приходять постріляти разом зі мною – інструктори NRA. Ми тренуємося у протидії тероризму, а не навпаки», – заявив Майк.

З юридичного погляду, Майк нічого не порушує, бо приватні некомерційні стрільбища знаходяться поза юрисдикцією місцевої влади.

Чиновник, що порушить це правило, втратить роботу і виплатить штраф у розмірі $5 тисяч. «За двома пунктами, якими звинувачували його сусіди – шум та нелегальна комерційна діяльність, жодних порушень не було виявлено», – заявив представник округу Сенді Легей.

Ще статті по темі

Back to top button