Чоловічий клуб

Воїни світла: Андрієць Олег Анатолійович

Дуже багато жителів Чернігівщини пов’язали своє життя з прикордонною службою. Чимало брало участь у бойових діях на Донбасі, кілька загинуло. Серед них і майор Андрієць Олег Анатолійович.

Народився він у селі Вертіївка Ніжинського району Чернігівської області у 1973 році. У 1990 році закінчив Вертіївську середню школу і вступив до Полтавського вищого військового командного училища зв’язку імені Маршала К. Москаленка.

Після закінчення училища у 1994 році лейтенант Олег Андрієць був направлений до військової частини зв`язку, а у 2002 році він розпочав службу у Державній прикордонній службі.

Він пройшов шлях до начальника відділення супроводження інформаційно-телекомунікаційних систем відділу зв`язку, автоматизації та захисту інформації 26-го прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (м. Одеса).

Влітку 2014 року був направлений для посилення східних кордонів держави в складі оперативно-бойової прикордонної застави Одеського прикордонного загону тактичного угруповання «Кордон».

1 вересня 2014 року він очолив групу з чотирьох прикордонників, які отримали наказ на проведення патрулювання старої траси «Новоазовськ – Маріуполь». У районі села Саханка Новоазовського району Донецької області прикордонний наряд на автомобілі «УАЗ» вступив у бій з загоном ворога, що у складі піхотної групи, підсиленої двома БМП, закріпився з боку міста Новоазовська.

Прикордонники викликали підкріплення та до його приходу стримували натиск противника. Під час бою О. Андрієць загинув, троє прикордонників отримали важкі поранення.

Похований у місті Одеса.

Указом президента України № 747/2014 від 29 вересня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У районному військово-історичному музеї імені М.П.Кирпоноса відкрито експозицію «Ми пам`ятаємо» з окремо виділеним стендом про героя-прикордонника.

У селі Вертіївка встановлено меморіальну дошку на приміщенні Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у якій навчався Андрієць О.А. На його честь названо вулицю.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button