Новини

Прощальний дерибан управління капітального будівництва ОДА

Мейнстрімом останніх років в Україні стало поняття «реформи». Причому реформують все – поліцію, освіту, пошту і особливо медицину. Щоправда позитивні зміни все ж є – це очевидний факт. От тільки дуже часто важливі елементи реформ помирають ще в зародку. Все через «спеціалістів», які звикли дерибанити гроші, які виділяються з бюджету на благі справи.

Яскравий приклад – побудова нових сучасних амбулаторій на Чернігівщині. З державного бюджету на це виділено близько 140 мільйонів гривень.

Об’єднані громади, в яких ці амбулаторії будуватимуть, також підтримають будівництво фінансово. До кінця року в регіоні повинні створити понад два десятки амбулаторій. В деяких ОТГ здравниці вже запрацювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Незалежності з незалежною медициною: у Кіптівській ОТГ відкрили амбулаторію (Відео)

21 нова амбулаторія з’явиться на Чернігівщині. Здавалося б – все прекрасно! Але є одне «але». З самого початку була дискусія – хто буде замовником цих проектів. Логічним і правильним варіантом більшість вважали такий – замовником будівництва амбулаторії повинна бути громада, в якій споруджуватимуть медзаклад. Таким чином громада могла б безпосередньо контролювати всі процеси.

Але днями розпорядженням в. о. голови Чернігівської ОДА Юлії Свириденко всі мрії об’єднаних громад були перекреслені. І мільйони з державного бюджету віддали на поталу одному з найпроблемніших і корумпованих підрозділів облдержадміністрації.

2018-08-31_144905

Відтак – замовником будівництва амбулаторій виступатимуть не громади, а управління капітального будівництва Чернігівської ОДА (УКБ ОДА). Це саме той департамент, який заплямував себе багатьма скандалами і проблемними проектами.

Очолює управління не просто чиновник – а мільйонер. Начальник управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації Богдан Нечепа вказав у своїй декларації, що володіє готівкою в розмірі 360 000 гривень і 74 000 доларів, що в сукупності становить майже 2 мільйони 250 тисяч гривень.

11-1

Окрім того, Богдан Нечепа є кінцевим власником фірми ТОВ «Монтаж-Енергобуд» зі Славутича. У листопаді 2012 року саме після робіт з утеплення фундаменту цієї фірми завалився спортивний зал у чернігівській школі №11.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник Чернігівської ОДА декларує мільйони

Про злодіяння обласного управління капітального будівництва можна серіал знімати. Назвемо деякі випадки корупційних оборудок, в яких замішане УКБ ОДА.

Нічого святого – обікрали лікарню

Відкрите кримінальнне провадження щодо вчинення низки кримінальних правопорушень з ознаками корупції під час виконання будівельних робіт за проектом «Реконструкція системи теплозабезпечення Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня». Досудовим розслідуванням встановлено, що посадова особа управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, виконуючи адміністративно-господарські обов’язки, в ході виконання робіт із технічного нагляду, під час огляду й оцінки обсягів, якості фактично виконаних підрядною організації будівельних робіт на об’єкті, їх відповідності проектно-кошторисній документації, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно в інтересах підрядної організації, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, достовірно знаючи про невідповідність обсягів виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації, умисно внесла до акта приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про те, що будівельні роботи виконані в повному обсязі.

Внаслідок вищевказаних дій державі спричинено збитків у розмірі 459 508, 54 грн. Тобто, півмільйона гривень. А тут у розпорядження управління віддають 140 мільйонів. Дуже ласа сума!

«Сліпе» управління

Неприємну ситуацію створило управління капітального будівництва ОДА і в Носівці. УКБ ОДА виступає замовником послуг з реконструкції школи № 5.

носівка

Будівельна організація, яка виграла тендер на проведення робіт, не справлялася з обсягом робіт, а відтак, затягувала процес довгоочікуваного відкриття загальноосвітнього закладу. І що дивує – замовник послуг (управління капітального будівництва ОДА) не контролює, не проявляє жодної ініціативи, аби прискорити процес і владнати цю ситуацію. Незрозумілою є поведінка в цій ситуації замовника послуг, адже саме на управління покладена відповідальність за реконструкцію Носівської ЗОШ №5. Замість того, аби контролювати процес будівництва, відомство ігнорує зауваження міської ради. Ймовірно, УКБ ОДА просто захищає дії підприємства «Буд-Арвест». Більш детально про це можна почитати ТУТ.

От вам і доблесний добропорядний замовник. Як відомо, найближчим часом в Чернігівську ОДА призначать нового голову і відбудеться перевантаження влади. Тому дану «спецоперацію» із освоєння 140 бюджетних мільйонів можна назвати прощальним дерибаном.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Свириденко с Сергиенко дерибанят через балбеса Нечепу

  2. Свириденко дерибанит подряды через своего мужа Дерлеменко а Сергиенко через своего кума адвоката Радченко

Back to top button