Суспільство

Адвокатка найстаршої матері України вважає позов про позбавлення материнства Валентини Підвербної необґрунтованим

Необґрунтованим позов про позбавлення материнства Валентини Підвербної назвала її адвокатка Валентина Роговець. 12 січня в Новозаводському райсуді Чернігова слухали цивільну справу за позовом Оксани Спектор до 76-річної чернігівки, яка десять років тому стала найстаршою матір’ю України, народивши шляхом штучного запліднення. Позивачка просить оскаржити її материнство. На якій підставі, з’ясовувало Суспільне.

«Я вважаю, що заява є необґрунтованою. Все, що можу сказати. Там багато підстав, чому я вважаю, що вона необґрунтована, дуже багато», – сказала адвокатка Валентини Підвербної Валентина Роговець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найстаршої матері України Підвербної можуть забрати дитину

Оскаржити материнство Валентини Підвербної тепер просить українка Оксана Спектор, яка нині проживає в Ізраїлі. Як раніше повідомляв «УНІАН» її адвокат Сергій Вольфовський, Оксана Спектор підозрює, що її яйцеклітини, які вона нібито здала на зберігання до клініки репродуктивної медицини, без її згоди використали для запліднення Валентини Підвербної. Далі цитуємо:

«Моя клієнтка на початку 2021 року переглядала програму про дитину найстаршої матері України та помітила разючу схожість дівчинки з її донькою та іншими родичами. Крім цього, спільними виявилися і проблеми зі здоров’ям, про що йшлося в програмі».

Оксана Спектор просить суд призначити ДНК-експертизу, що підтвердила б або спростувала її підозри, зазначив в коментарі Вольфовський. 12 січня він сказав Суспільному, що справу передав іншому колезі з адвокатського об’єднання. Новий представник Оксани Спектор до суду не прийшов. Однак направив клопотання про закритий розгляд справи, тобто без присутності преси. Його підтримала і адвокатка Підвербної.

«У зв’язку з тим, що це є особисте життя людей, тому розголошувати ці відомості заборонено законом», – сказала Роговець.

Після народження доньки у лютому 2011 року Валентина Підвербна розповідала, що мріяла про власних дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 72-річна Валентина Підвербна роздягла свою доньку у самісінькому центрі Чернігова (Фото)

«Коштувало 25 тисяч. Сама відкладала, в мене городу, дачі немає. Я на картоплі з олією сиділа і відкладала гроші».

Завагітніла жінка з третьої спроби завдяки процедурі штучного запліднення.

Зараз дівчинка навчається в п’ятому класі. У школі коментувати будь-що відмовилися, послалися на конфіденційність. Поза камерою розповіли, що проблем у класі в неї немає, сама ж Валентина Підвербна про дитину піклується, постійно цікавиться її успішністю. Нині Валентина Підвербна з журналістами не контактує. Знімальній групі Суспільного дверей не відчинила. Сусіди кажуть, особливо не спілкувалися з нею і до народження дитини. Зараз бачать її рідко, найчастіше – в магазині.

«По-перше, нецензурна лайка. Дуже багато. Їй навіть покупці та охорона зауваження робили. Лексика така, що я не буду навіть повторювати, окрім «пі» нічого сказати з того не можна», – розповідає сусідка Підвербної Вікторія.

На обліку в соціальних служб ця родина не перебуває, тому перевіряти її не зобов’язані, пояснює начальник відділу профілактичної роботи управління у справах дітей міськради Юрій Назаренко. Каже, Валентина Підвербна з ними контактує.

«Я вважаю, що їй також це дуже неприємно. Скажу одне: доньку вона дуже любить».

Суд вирішив слухати справу про оскарження материнства Валентини Підвербної у закритому режимі. Наступне засідання у справі має відбутися 21 лютого.

Джерело: Суспільне

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button