Суспільство

Чернігівщина входить до п’ятірки найбільших виробників деревини серед регіонів

Площа земель лісового фонду Чернігівської області є третьою за величиною в Україні та становить 740 тис. га – це 7% загальнодержавного лісового фонду та 23% території області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині всихає ліс

Чернігівщина входить до п’ятірки найбільших виробників деревини серед регіонів. У 2017 р. лісогосподарськими підприємствами заготовлено 1 564 тис. куб. м ліквідної деревини (90,5% обсягів попереднього року). Із заготовленої ліквідної деревини 55% становили лісоматеріали круглі, 45% – паливна деревина.

У результаті проведених лісогосподарськими підприємствами заходів і під впливом природних чинників зникли осередки шкідників і хвороб лісу на площі приблизно 7 тис. га.

Із метою забезпечення відтворення вилучених запасів деревини, підвищення продуктивності лісів, запобігання ерозійним процесам, поліпшення навколишнього природного середовища протягом року на площі 4,6 тис. га було проведено відтворення лісів, зокрема садіння і висівання лісу на площі понад 4 тис. га.

Джерело: ГУ статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Нормально…7 га вырубили…4 га посадили… Лес вырождается как и население Краины

  2. Краще напишіть скільки лісу вирубається поза офіційною статистикою, а скільки насаджується. І чому в окремих лісових районах області простолюдинам дуже складно купити лісову продукцію для власних потреб через лісові монополії. І скільки незаконних пилорам у нас діє на даний час, а скільки розкривається злочинів пов’язаних з незаконною вирубкою лісів. У європейських країнах ліси бережуть, а в нашій бідолашній — лісові ресурси стрімко винищують для швидкої наживи панів.

    1. Не бережуть Україну насправді. Це дуже прикро.

Back to top button