Суспільство

Чернігівський журналіст отримав медаль Симона Петлюри

Чернігівському журналісту Василю Чепурному присвоїли медаль Симона Петлюри «Журналістика і державність». Нагородження відбулось 25 травня в межах фестивалю «Журналістська весна», організованого цими вихідними в Навчально-науковому інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміттєвий скандал довкола Земснаряду: продовження історії

«Про присвоєння цієї відзнаки я дізнався від директора Інституту журналістики Юрія Бондаря, який повідомив, що Рада, яка присвоює цю нагороду, вирішила цього року нагородити мене та журналіста з Києва Андрія Нечитайла.

На мою думку, базова особливість людини – це свобода. Тварина, на відміну від людини, не має вибору. А людина може його зробити. В цьому і полягає фундаментальна відмінність людини від інших істот. Так ось, журналістика зобов’язана підтримувати цю свободу вибору. В наших сучасних реаліях журналістика зобов’язана забезпечувати свободу вибору не антиукраїнського, антилюдяного, антидержавного. Тобто державність для українського журналіста – це важливий елемент, як і свобода», – розповів у коментарі ЧЕЛАЙН Василь Чепурний.

Нагороду Симона Петлюри заснували Конфедерація журналістських організацій України, Міжнародний культурний центр «Сяйво» і Меморіальний фонд Симона Петлюри (Чикаго). Цією відзнакою нагороджують журналістів, політичних і громадських діячів за високий професіоналізм та вагомий внесок у розбудову української журналістики й держави.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button