Суспільство

Московський патріархат надумав будувати у Чернігові культову будівлю

Під час засідання виконкому Чернігівської міської ради керівник управління архітектури міста виніс додаткове питання щодо дозволів на будівництво, серед них було й зведення культової споруди.

«Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви для будівництва культової будівлі по вулиці Іллінській, 38», – сказав Сергій Калюжний.

Коли виконкомівці в нього спитали, де це, відповів. «Отут. Під горою (біля Болдиної гори)». Розповів, що будівля там має вигляд не класичної церкви, вона двоповерхова і використовується зокрема й для господарських цілей.

Саме на цьому питанні серед виконкомівців виникла дискусія. Говорили, що там уже стоїть будинок. Але потрібен ще один, оскільки приїжджає багато паломників.

Зрештою мер Владислав Атрошенко взяв тайм-аут, вийшов із присутніми для наради, що тривала хвилин 10. Коли повернулися, питання вирішили відправити на доопрацювання у зв’язку з додатковими запитаннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іудеї дорікнули Московському патріархату: в Чернігові обговорили Томос

Коли в Сергія Калюжного спитали, до якого патріархату належить церква, що її планують будувати, він відповів: «А я звідки знаю? У мене є замовник і все. Це – управління Чернігівської єпархії Української православної церкви».

Із власних джерел ЧЕline стало відомо, що будівля по вулиці Іллінській, 38 належить саме Московському патріархату.

В українському патріархаті ситуацію прокоментували так: нічого протизаконного в цьому потенційному рішенні немає, як будь-яка церква, так і будь-який громадянин можуть будувати, де вважають за потрібне, якщо це не порушує закону.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «В українському патріархаті ситуацію прокоментували так: нічого протизаконного в цьому потенційному рішенні немає, як будь-яка церква, так і будь-який громадянин можуть будувати, де вважають за потрібне, якщо це не порушує закону.»
    Ничего удивительного в ответе нет, т.к.УПЦ МП строит,а УПЦ КП потім отжимает

Back to top button