Суспільство

У Корюківці готуються до церковних зборів, на яких голосуватимуть за відмову від російської церкви

Ми уже розповідали, що в Корюківці за ініціативи місцевої жительки Альони Макаренко збирають підписи за перехід головної церкви міста – Свято-Вознесенського храму – з московської до Православної церкви України.

За словами Альони, упродовж тижня вдалося зібрати більше ніж пів тисячі підписів. А це є ознакою готовності громади виносити таке питання на обговорення та голосування на зборах.

Вони відбудуться 28 серпня об 11-й годині біля центральної церкви міста. На них мирним і цивілізованим шляхом вирішиться подальша доля храму. Між тим, не все так безхмарно, як здається на перший погляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка з Чернігова – про акцію на підтримку «Азову» в Косово

«У місті почали ширитися чутки про якесь рейдерське захоплення церкви, нібито хтось хоче поміняти отця Олександра, настоятеля Свято-Вознесенського храму, що голосувати можуть тільки обрані люди… Це все неправда! На збори можуть прийти всі, кому не байдужа доля храму і нашого міста. Ми спокійно проголосуємо це питання, попросимо отця Олександра не залишати своїх парафіян, хоч би що вони вирішили, і розійдемося по домівках. Картинки для російських каналів не буде», – у коментарі для ЧЕline зазначила Альона Макаренко.

Процедура відбудеться в правовому полі.

Ще статті по темі

Back to top button