Суспільство

Уся правда про чернігівського «чупакабру»

Днями ЧЕline писав про те, що в одному з приватних секторів Чернігова невідома істота за ніч задушила 20 курчат. Напередодні в цьому ж мікрорайоні ще у двох господарствах щось подушило кролів. Істота діяла з несамовитою силою і злістю – вона гризла клітки, намагаючись відчинити їх, зривала шифер, рила землю, аби дістатися до здобичі, розкидала навкруги майно. Одна з мешканок мікрорайону розповіла, що після цієї істоти на клітці залишилася така вм’ятина, наче вдарила кулаком сильна людина, і чоловік у дворі помітив великого пса світлого кольору. До речі, жодного вбитого курчати чи кролика ця істота не їла – тільця всі цілі, але в них скручені шиї і прокушені хребти. Люди припускають, що істота випила кров. Після себе «злодій» залишив сліди, схожі на лапи величезного собаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чупакабра повертається? У селянському господарстві щось повбивало кролів

Жителі мікрорайону вирішили чатувати на невідому істоту, яка майже щоночі шкодить у господарствах, і таки впіймали її на гарячому – о 4-й ранку вона знову повернулася в те господарство, де напередодні задушила курчат. Спершу оглянула город, адже на землі знову залишилися сліди, схожі на собачі, побігла до клітки з курми. Було чутно, кажуть хазяї, як шкрябало біля замка. Утім, біля клітки на звіра чекала пастка. У цю пастку й попався величезний пес світлого кольору, якого вже бачили за такими справами.

Собака, якого зловили мешканці мікрорайону, виявився чималеньким – у нього високі тонкі лапи, міцний череп. На вигляд – безпородний. Не був худим.

Дивну поведінку цього собаки, який «працював» із несамовитою силою і злом, прокоментували мисливець Андрій і доцент кафедри біології Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Шевченка Олександр Федун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «чупакабра» напала на свійських тварин

«Я можу лише припускати, важко щось коментувати з цього приводу. Мешканцям мікрорайону варто було показати цього собаку ветеринарам, нехай би ті оглянули. Якщо є дивна поведінка, то пес, можливо, хворий. Не доведи Господь, він напав би на людину. Перше, що мені спадає на думку, що це може бути мисливський пес, бо вони не їдять здобич, не шматують, а душать. А взагалі, людям треба зрозуміти, що собака – це звір, у нього є інстинкти і він теж може бути злим і неадекватним. Варто було показати пса ветеринарам», – радить Олександр Федун.

«Дійсно, помітні замашки мисливського пса, бо ті теж не їдять здобич, а лише душать її. Але можу сказати зі стовідсотковою впевненістю, що це точно не мисливський пес. Якщо чистокровний мисливський пес, то він виділяється своїм забарвленням і формами. До того ж, мисливський пес не полізе в клітки. Так, мисливський пес, наприклад, лайка, може десь удома у дворі придушити курку, але він ніколи не полізе по здобич у клітки, не вириватиме там замки. Мені, здається, щось тут нечисте може бути, щоб так лютувати. От я особисто маю справу з гончими собаками – вони дуже добрі, граються з дітьми, вони «душки» з людьми. Як сторожовий пес може бути лайка, але навіть у лайки такої лютої поведінки немає. А це, може, якесь схрещення, мутація, щось із генетикою пов’язане. Можливо, була дворняга і схрестилася з мисливською, тож вийшла така тварюка. Але, це точно не мисливський пес»,– упевнений мисливець Андрій.

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Середньовічна дикість. Поліція, агов! ст. 299 Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин”: Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини,… караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років”. Жодний пес не повинен помирати у такий страшний спосіб. Що не речення – то фільм жахів – «Коли він потрапив у капкан, то заревів, наче корова” – цікаво, як “реве” людина, якщо потрапить у металеву пастку? “хотів вилами заколоти” – без коментарів((( Фото мертвого пса просто відразливе. Тепер з точки зору епідзагрози – тіло вбитого пса передавали на експертизу? Мешканці мікрорайону щось чули про сказ і способи його поширення?

      1. Цілком підтримую коментар «не розумію»

  2. Ото як будете колись захищать своє господарство, тоді і вискажитеся. Останнім часом розвелося багато скажених псів. Там що чкати, поки почнуть людей гризти

  3. Нерозумийке. Забирай всех бездомных собак и кошек себе. И не будешь возмущаться.

    1. А по темі сказати нічого? Чи самосуд і хамство — наше все? Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження «- Стаття 17. «Умертвіння тварин» …умертвіння проводиться методами, що виключають передсмертні страждання тварин; …забороняється застосовувати негуманні методи умертвіння
      тварин, що призводять до загибелі від задушшя, електричного струму, больових ін’єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, перегріву, та інші больові методи»
      Стаття 1. «жорстоке умертвіння тварин — умертвіння тварин без застосування знеболюючих засобів, що запобігають відчуттю тваринами болю і страху».
      Ось, до теми, посилання на інструкцію «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0054-94 — корисно знати всім

    2. может лучше отлавливать капканами двуногих,чтоб не выбрасывали собак и кошек на улицу

Back to top button