Суспільство

Волонтери Чернігівщини втілили у життя проєкт «Перша Кобза Чернігівщини дітям та захисникам Донеччини!»

Нещодавно делегація Чернігівщини відвідала схід України у межах реалізації благодійного проєкту «Перша Кобза Чернігівщини дітям та захисникам Донеччини!».

У перший день візиту народний артист України, всесвітньовідомий кобзар, виконавець українських народних творів Василь Нечепа, депутат Новгород-Сіверської районної ради Василь Малкович, заслужений працівник культури України Юрій Дзюбан та начальник відділу цивільно-військового співробітництва штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Руслан Мирошниченко побували в Маріуполі. Учасники просвітницької місії відвідали кафедральний храм святителя Петра (Могили) Православної церкви України, де разом із учасником бойових дій на Донбасі, Героєм України Володимиром Жемчуговим зустрілися із парафіянами та військовими. При цьому храмі нещодавно створили школу гри на бандурі. Тож Василь Малкович та Юрій Дзюбан передали бандуру з Чернігівщини для потреб юних музикантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригощали варениками та карали поліном: святкування Колодія в Чернігові (Відео)

Наступного дня учасники просвітницького проєкту вирушили до Волновахи, де побували у храмі святого Миколая Чудотворця, побудованому в пам’ять про загиблих 22 травня 2014 року бійців 51 окремої механізованої бригади (ОМБр). Після спілкування з прихожанами митці Чернігівщини подарували музичні та ліричні виступи присутнім на зустрічі.

Під час візиту волонтери також відвідали бійців, які проходять лікування у військовому шпиталі, поспілкувалися з військовими капеланами, влаштували камерний концерт в будинку Донецької Митрополії для військових та цивільного населення.

Музичні композиції у виконанні Василя Нечепи та ліричні виступи й вірші Юрія Дзюбана, які лунали в храмах Донеччини, були присвячені 207-й річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

На зворотному шляху делегація Чернігівщини відвідала Бієвецький музей-садибу Василя Симоненка на Полтавщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button