Суспільство

Забрати чи залишити: ситуація з надбавками медиків у Чернігові

Нещодавно з’явилася інформація про те, що працівників медичних установ області можуть позбавити надбавки за роботу у святкові і вихідні дні та нічні чергування.

Редакція ЧЕline вирішила, так би мовити, розвідати ситуацію, розпитавши безпосередньо працівників медичних установ.

Зокрема, персонал 1-ї та 3-ї міської лікарні, з яким нам довелося поспілкуватися, інформацію щодо урізання надбавок спростував, мовляв, надбавок ніхто не забирав і про те, що це можливо станеться, вони також нічого не чули. Що, власне, підтвердив і головний лікар КЛПЗ «Чернігівська міська лікарня №3» Віктор Янголь: «Це неправда, все лікарі отримують, навряд чи такий варіант найближчим часом можливий».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матері-«зозулі» Чернігова: медики розповіли, скільки жінок залишили немовлят у «вікні надії»

А от працівники Чернігівської міської лікарні №2 зазначають, що розмови про зняття надбавок серед персоналу чутно. Коли саме уріжуть зарплатню, медики ще не знають, проте кажуть, що цього варто чекати вже найближчим часом.

Головний лікар 2-ї лікарні Володимир Фаль у телефонній розмові в доволі ексцентричній формі (з етичних міркувань ми не можемо процитувати лікаря дослівно. – Ред.) коментувати ситуацію відмовився, проте не заперечував проти «живого» спілкування.

Аби розставити крапки над «і», журналісти ЧЕline звернулись по коментар до начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислава Кухаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові майбутні медики пройшли спеціальне тренування

«Нічого такого немає. Ми не можемо прибрати цю надбавку, бо вона входить у тіло заробітної платні, це не та надбавка, яка зверху чогось, це саме та, що формує заробітну плату як таку. Ніхто не буде нічого міняти, забирати, зважаючи на нашу працю, хто візьме на себе таку відповідальність?» – наголосив Владислав Кухар.

Тож, як бачимо, наразі чутки не підтвердилися, але ситуація може змінитися вже найближчим часом. Як стало відомо з власних джерел, у кулуарах на рівні працівників медичних підрозділів уже почалися обговорення на цю тему.

Ще статті по темі

Back to top button