Суспільство

Живий коридор зі свічками в руках: Сновщина зустрічає загиблого Героя

Місяць тому старший матрос Максим Авдієнко повернувся у відпуску із зони проведення Операції об’єднаних сил. Удома, у Сновську, він встиг одружитися з дівчиною з сусіднього села, а потім одразу повернувся боронити схід України. Йому було 20 років.

– Ніхто не думав, що ми так швидко будемо зустрічати нашого Героя, на жаль, у скорботі, – розповідає телефоном в.о. старости села Гірськ Світлана Пищур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновському районі завтра День жалоби

Боронити незалежність і суверенітет України Максим Авдієнко поїхав у липні 2016 року, підписавши контракт. Після навчального центру проходив військову службу в зенітно-артилерійському підрозділі 36-ї окремої бригади морської піхоти на посаді номера обслуги зенітно-артилерійської батареї роти вогневої підтримки. 5 вересня в ході виконання бойового завдання під час обстрілу російсько-окупаційними військами наших позицій із протитанкових гранатометів і мінометів поблизу н.п. Водяне Волноваського району Донецької області він загинув.

– Він лише два тижні тому, як був у відпустці, виписався з бабиної хати в селі та прописався в Сновську – там вони купили квартиру, батьки Максима теж живуть у Сновську, у нього є ще брат, але він не пішов на війну, бо через аварію має травму голови, розповідає Світлана Василівна.

Сьогодні ввечері, 7 вересня, тіло солдата привезуть на Батьківщину. Його зустрічатимуть біля військкомату у Сновську, також підвезуть до рідної хати і далі повезуть у село Гірськ, де й поховають. Земляки зустрічатимуть Героя живим коридором із свічками у руках. – Ми закупили свічки і роздамо їх людям. Селяни вийдуть на дорогу і будуть зустрічати Максима, до речі, не лише в нашому селі, а й усіх по дорозі, коли везтимуть тіло, розповідає в.о. старости.

Максим Авдієнко народився в Гірську, починав ходити до місцевої школи, а невдовзі родина переїхала до Сновська, утім, щовихідних і на канікулах він приїздив до бабусі. – Спокійний, врівноважений, завжди усміхався, ніколи нікого не образив, золота дитина, усе, що можу про нього сказати. Дуже жалію матір Максима – маленька, худенька і ще дуже молода, – розповідає Світлана Пищур.

У суботу об 11-й ранку в Свято-Миколаївській церкві в селі Гірськ відбудеться прощальна панахида.

Поховають старшого матроса Максима Авдієнка на сільському цвинтарі біля могили прабабусі та прадідуся.

Як ми повідомляли, на Донбасі загинув боєць з Чернігівщини.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Небесное царство,защитнику нашей земли!!! Соболезнование родственникам и близким семье погибшего воина Украины!!!

Back to top button